Ισπανική διείσδυση της Creta Farm

Στην υπογραφή συμφωνίας με την ισπανική εταιρεία Αrgal Groupo Αlimentario προχώρησε η εταιρεία παραγωγής αλλαντικών Creta Farm, διεισδύοντας στην Ιβηρική χερσόνησο. Ακολουθώντας το μοντέλο δραστηριοποίησής της στην αγορά της Αμερικής, η Creta Farm προχώρησε σε συνεργασία με την ισπανική αλλαντοβιομηχανία μέσω joint venture, προσφέροντας για πρώτη φορά στους ισπανούς καταναλωτές αλλαντικά με ελαιόλαδο. Σημειώνεται ότι η δυναμική της ισπανικής αγοράς αλλαντικών μεταφράζεται στην κατανάλωση 600.

Ισπανική διείσδυση της Creta Farm | tovima.gr

Στην υπογραφή συμφωνίας με την ισπανική εταιρεία Αrgal Groupo Αlimentario προχώρησε η εταιρεία παραγωγής αλλαντικών Creta Farm, διεισδύοντας στην Ιβηρική χερσόνησο. Ακολουθώντας το μοντέλο δραστηριοποίησής της στην αγορά της Αμερικής, η Creta Farm προχώρησε σε συνεργασία με την ισπανική αλλαντοβιομηχανία μέσω joint venture, προσφέροντας για πρώτη φορά στους ισπανούς καταναλωτές αλλαντικά με ελαιόλαδο. Σημειώνεται ότι η δυναμική της ισπανικής αγοράς αλλαντικών μεταφράζεται στην κατανάλωση 600.000 τόνων ετησίως, με τον τζίρο να αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ.

Η αλλαντοβιομηχανία Αrgal Groupo Αlimentario ιδρύθηκε το 1914 ως οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση της ισπανικής αγοράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυξάνοντας την παρουσία της και επεκτείνοντας τις παραγωγικές μονάδες και το δίκτυο διανομής και διάθεσης των προϊόντων της. Πρόκειται για μια ευέλικτη εταιρεία που συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό προτιμήσεων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, με εξειδίκευση στα gourmet αλλαντικά, αντιπροσωπευτικά της ισπανικής παράδοσης. Η Creta Farm, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα έναν καθετοποιημένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα.

Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Αναφέρεται ότι σημαντική και πρώτη μεγάλη κίνηση της εταιρείας για την επέκτασή της στο εξωτερικό αποτελεί η συμφωνία συνεργασίας της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας με την Clemens Ιnvestments LLC, μέλος του αμερικανικού ομίλου Clemens Family Corporation, για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της Creta Farm στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μέσω της ίδρυσης κοινής εταιρείας. Με τη συμφωνία αυτή η Creta Farm εξασφάλισε την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι μία από τις πλέον σημαντικές και απαιτητικές αγορές στον τομέα τροφίμων. Το μέγεθος της αγοράς των αλλαντικών των ΗΠΑ εκτιμάται πάνω από40 δισ. δολάρια.

Την αιχμή του δόρατος της διείσδυσης στην Ισπανία αλλά και στην Αμερική αποτελούν τα μοναδικά προϊόντα της σειράς «Εν Ελλάδι», που παράγει η Creta Farm, στα οποία έχει αντικατασταθεί το ζωικό λίπος με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, τα οποία διαθέτουν μοναδικά διατροφικά πλεονεκτήματα και έχουν κατοχυρωθεί διεθνώς με πατέντες, παρέχοντας προστασία ως το 2021.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk