ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Απειλές από τους δημάρχους

Με αύξηση των δημοτικών τελών προειδοποίησαν χθες δήμαρχοι των νησιών και εν γένει της περιφέρειας, σε περίπτωση κατά την οποία ψηφιστεί η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αιρετοί εκείνοι – από τα νησιά του Ιονίουπου πρότειναν το κλείσιμο των δήμων τους και την παράδοση των κλειδιών στον οικείο γενικό γραμματέα Περιφέρειας. Τη συνέντευξη Τύπουπου χαρακτήρισαν ως «κραυγή αγωνίας της Ελλάδας, των νησιών και της…

Απειλές από τους δημάρχους | tovima.gr

Με αύξηση των δημοτικών τελών προειδοποίησαν χθες δήμαρχοι των νησιών και εν γένει της περιφέρειας, σε περίπτωση κατά την οποία ψηφιστεί η μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αιρετοί εκείνοι – από τα νησιά του Ιονίουπου πρότειναν το κλείσιμο των δήμων τους και την παράδοση των κλειδιών στον οικείο γενικό γραμματέα Περιφέρειας.

Τη συνέντευξη Τύπουπου χαρακτήρισαν ως «κραυγή αγωνίας της Ελλάδας, των νησιών και της επαρχίας» – διοργάνωσαν το Δίκτυο Τουριστικών Δήμων, το Συμβούλιο Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων, το Δίκτυο Αειφόρων Νησιών Αιγαίου «Η Δάφνη» καθώς και ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Με κύριο αίτημα να μην ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη, που εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου «Σύστημα Αϋλων Τίτλων» του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, οι δήμαρχοι τόνισαν τη σημασία του 2%, συνδέοντας την κατάργησή του ακόμη και με μελλοντικό «λουκέτο» σε πολλούς, ιδίως τουριστικούς, δήμους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk