Αναταράξεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τη λίστα

Ισχυρές αναταράξεις στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του «Βήματος» για την ύπαρξη λίστας με 82 πιθανούς στόχους της νέας τρομοκρατίας. Με έκδηλη αμηχανία και έντονη δυσφορία, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της σχετικής λίστας, ενώ την ίδια στιγμή έδινε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη «διαρροή» του «άκρως απορρήτου εγγράφου»! Τη δημοσιοποίηση της απόρρητης έκθεσης της ΕΛ.

Αναταράξεις στην ΕΛ.ΑΣ. για τη λίστα | tovima.gr

Ισχυρές αναταράξεις στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του «Βήματος» για την ύπαρξη λίστας με 82 πιθανούς στόχους της νέας τρομοκρατίας. Με έκδηλη αμηχανία και έντονη δυσφορία, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της σχετικής λίστας, ενώ την ίδια στιγμή έδινε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη «διαρροή» του «άκρως απορρήτου εγγράφου»!

Τη δημοσιοποίηση της απόρρητης έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ. στηλίτευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος, κατά την πρωινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η “διαρροή” οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου,ειδικά όταν έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα,είναι απολύτως καταδικαστέα» σημείωσε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας ότι «είναι δυσάρεστο το γεγονός της δημοσίευσης».

Η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Βήματος» από τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε την ενόχληση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Δημοσίας Τάξεως κ. Χρ.Μαρκογιαννάκη , ο οποίος όπως λέγεται ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες «να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της “διαρροής”».

Ιδια αναστάτωση επικράτησε και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.). Η δημοσίευση της λίστας με τους πιθανούς στόχους των νέων τρομοκρατικών οργανώσεων προκάλεσε την έντονη δυσφορία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου κ. Βασίλη Τσιατούρα. «Το ποτήρι ξεχείλισε,αυτή τη φορά θα πέσουν κεφάλια» υπογράμμιζαν με αγανάκτηση κορυφαίοι παράγοντες του Μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη. Τούτων δοθέντων με απόφαση του Αρχηγείου διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών και την εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες διέρρευσε στο «Βήμα» η άκρως απόρρητη αναφορά.

«Εχει διαταχθεί έρευνα,διότι είναι μια απόρρητη διαταγή σχεδιασμού προληπτικής αστυνόμευσης, η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες για να μπορέσουν να εκδηλώσουν την αστυνομική δράση» τόνισε στη διαδικτυακή πύλη Ζougla. gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παν.Στάθης.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο κ. Στάθης έσπευσε να υποβαθμίσει το περιεχόμενο της απόρρητης διαταγής, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα πρόσωπα που αναγράφονται στον σχετικό κατάλογο δεν αποτελούν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για κατάλογο-λίστα γενικού σχεδιασμού δράσης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αλλά για το τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού προληπτικής αστυνόμευσης» υποστήριξε ο κ. Στάθης. «Τα πρόσωπα αυτά δεν αποτελούν άμεσους στόχους,αφού δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία, αναφορά ή είδηση για τυχόν εκδήλωση ενεργειών εις βάρος τους». Τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. όμως διαψεύδει το περιεχόμενο της σχετικής διαταγής που εξέδωσε ο νυν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Μπούτσικας: «Θέμα: Μέτρα προστασίας στόχων υψηλής επικινδυνότητας», αναφέρεται στην «άκρως απόρρητη διαταγή»!

Πυρά εναντίον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. εκτόξευσαν και πολλά από τα πρόσωπα που είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στη σχετική λίστα της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτική είναι η δήλωση του γνωστού άνκορμαν κ. Νίκου Χατζηνικολάου : «Η Ελληνική Αστυνομία ζει τις χειρότερες μέρες της. Η αποκάλυψη της λίστας είναι επιτυχία του “Βήματος”» επεσήμανε ο κ. Χατζηνικολάου και έστρεψε τα βέλη του κατά των ευφάνταστων αστυνομικών εγκεφάλων που συνέταξαν τη σχετική λίστα: «Είναι στόχοι της αστυνομίας, όχι της τρομοκρατίας» !

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk