Το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει αν θα εξεταστεί ο Ευ. Μπασιάκος

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα αποφανθεί αν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ.Μπασιάκος θα καταθέσει ως μάρτυρας στη σκανδαλώδη υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Και αυτό διότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών προσέφυγε χθες η διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Σταματούλα Μαντέλη , διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Ι.Ματζουράνη, μετά τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ αυτής και της εισαγγελέως κυρίας Ευσταθίας Σπυροπούλου .

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα αποφανθεί αν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ.Μπασιάκος θα καταθέσει ως μάρτυρας στη σκανδαλώδη υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Και αυτό διότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών προσέφυγε χθες η διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Σταματούλα Μαντέλη , διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Ι.Ματζουράνη, μετά τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ αυτής και της εισαγγελέως κυρίας Ευσταθίας Σπυροπούλου . Η εισαγγελική λειτουργός δεν έκανε δεκτό το αίτημά της σχετικά με την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην υπουργού κ. Μπασιάκουμαζί της και τη συμπληρωματική εξέταση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ. Το αίτημα της κυρίας Μαντέλη ικανοποιήθηκε μόνο κατά το ένα μέρος, σημειώνεται στην προσφυγή της, και συγκεκριμένα ως προς τη συμπληρωματική κλήτευση και εξέταση του επίσης υπόπτου μοναχού Αρσένιου, στενού συνεργάτη του ηγουμένου κ. Εφραίμ.

Η κυρία Μαντέλη ζητεί την εξέταση του κ. Μπασιάκου προκειμένου να αξιολογηθεί από την εισαγγελέα η αξιοπιστία της, καθώς στο υπόμνημά της κάνει εκτενή αναφορά στο πρόσωπό του λέγοντας: « Μου εδόθη ρητή προφορική εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Μπασιάκου όπως αναλάβω προσωπικώς τη διεκπεραίωση όλων των αναγομένων στις αρμοδιότητες της Δ/νσης Πολιτικής Γης διαδικασιών χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της εν λόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα ».

Στο ίδιο υπόμνημα αναφέρεται στο έγγραφο που της εστάλη από τον κ. Μπασιάκο με την επισύναψη τηλεομοιοτυπικού μηνύματος του μοναχού Αρσένιου στο οποίο μεταξύ άλλων αναγραφόταν: « Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της… ».

Και η κυρία Μαντέλη αναφέρεται στα ονόματα των υφυπουργών κκ. Αλ. Κοντού και Κ. Κιλτίδη, λέγοντας ότι και εκείνοι κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό κ. Μπασιάκο δίχως να αφήνουν περιθώρια αντιρρήσεων και ανυπακοής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk