Εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις Παπανδρέου – Σημίτη

Με το ενδιαφέρον όλων στραμμένο στη συνάντηση των κκ. Γ. Παπανδρέου  και Κ.Σημίτη θα διεξαχθεί σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει στην κυβέρνηση την κριτική που έχει διατυπώσει τις τελευταίες ημέρες δημοσίως και στο πλαίσιο συσκέψεων. Θα κατηγορήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την εξασθένηση της χώρας στο διεθνές σκηνικό και την απουσία της από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.

Εκατέρωθεν βολιδοσκοπήσεις Παπανδρέου – Σημίτη | tovima.gr

Με το ενδιαφέρον όλων στραμμένο στη συνάντηση των κκ. Γ. Παπανδρέου  και Κ.Σημίτη θα διεξαχθεί σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει στην κυβέρνηση την κριτική που έχει διατυπώσει τις τελευταίες ημέρες δημοσίως και στο πλαίσιο συσκέψεων. Θα κατηγορήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την εξασθένηση της χώρας στο διεθνές σκηνικό και την απουσία της από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων. Ενδέχεται επίσης να συμπεριλάβει στην ομιλία του ένα εκτενές σκέλος κριτικής που θα αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το πρίσμα της de facto αναβάθμισης του ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και της σχετικής αδράνειας της κυβέρνησης. Εν όψει της σημερινής συζήτησης, στο ΠαΣοΚ έχει εξεταστεί λεπτομερώς μία σειρά εξελίξεις στην ενεργειακή σκακιέρα στην ευρύτερη περιοχή και θεωρείται πιθανό ο κ. Παπανδρέου να αναφερθεί και στα ζητήματα αυτά.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ακολουθήσει η συνάντηση Παπανδρέου- Σημίτη. Οι προσδοκίες του ΠαΣοΚ εν όψει αυτής περιορίζονται στο να γίνει μια «εποικοδομητική,χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, από την οικονομία μέχρι τα ευρωπαϊκά ζητήματα» , όπως είπε χθες ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου . Σύμφωνα με τα όσα διαφαίνονται από τις εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος, η συζήτηση θα έχει μάλλον τον χαρακτήρα μιας εκατέρωθεν βολιδοσκόπησης, με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα που άνοιξε το προηγούμενο καλοκαίρι και να διαμορφωθούν συνθήκες εσωκομματικής ομαλότητας και σύμπνοιας. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα γίνουν δηλώσεις (κάτι που θα ήταν ενδεικτικό για τα αποτελέσματα), ενώ αναμένεται να αποδειχθεί αν θα συζητηθούν θέματα όπως η συμμετοχή του κ. Σημίτη στο ευρωψηφοδέλτιο. Στέλεχος του περιβάλλοντος Παπανδρέου τόνιζε πάντως χθες σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση- προκαλώντας αίσθηση- ότι ο κ. Σημίτης δεν είναι ένας απλός βουλευτής, αλλά πρώην πρόεδρος του κόμματος, επί οκταετία πρωθυπουργός και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να παραγνωρίζεται όταν διατυπώνει τις απόψεις του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk