Επιστολές προς TO BHMA

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr Ο κ. Βασίλης Γ.Τσούκης, από την Πρέβεζα, γράφει: «Πώς εσείς οι εβραίοι που τόσα δεινά υποστήκατε από τους Γερμανούς προβήκατε σε τέτοιες πρωτοφανείς ενέργειες ενάντια στους αμάχους Παλαιστινίους; Γιατί κι εσύ, κ. τούρκε πρωθυπουργέ, ενώ κατηγορείς το Ισραήλ ανοιχτά, δημόσια και φωναχτά για την αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, δεν λες τίποτα για τον στρατό σου και δεν καταδικάζεις το διαρκές έγκλημα από το 1974 στην Κύπρο;».

Επιστολές προς TO BHMA | tovima.gr

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Της Γάζας
Ο κ. Βασίλης Γ.Τσούκης, από την Πρέβεζα, γράφει: «Πώς εσείς οι εβραίοι που τόσα δεινά υποστήκατε από τους Γερμανούς προβήκατε σε τέτοιες πρωτοφανείς ενέργειες ενάντια στους αμάχους Παλαιστινίους; Γιατί κι εσύ, κ. τούρκε πρωθυπουργέ, ενώ κατηγορείς το Ισραήλ ανοιχτά, δημόσια και φωναχτά για την αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, δεν λες τίποτα για τον στρατό σου και δεν καταδικάζεις το διαρκές έγκλημα από το 1974 στην Κύπρο;».

Της παραδόσεως
Η 17χρονη Αναστασία Πούλου γράφει: «Η παιδεία οφείλει να αναχθεί σε φυτώριο πολιτισμού. Να καταστήσει σαφές στον νέο πως η παράδοση είναι το φως στο σκοτάδι των εποχών μας, βάρκα στη θάλασσα της παγκοσμιοποίησης. Ομως σε αυτόν τον αγώνα ο νέος είναι μπροστάρης. Αυτός πρέπει να κρατήσει στα χέρια του το χθες, να χτίσει το σήμερα και να γίνει “ο πλαστουργός της νιας ζωής”. Και βέβαια όχι ο νέος μόνος του, αλλά ο νέος με την εκπαίδευση και ο νέος με το νέο, έτσι ώστε ο ήχος της άρπας των αιώνων να είναι αρμονικός και ρυθμικός, αιώνιο κτήμα της ανθρωπότητας». Της αποδράσεως
Ο κ. Παναγιώτης Ντάτσουλης, από τη Θεσσαλονίκη, γράφει: «Η απόδραση Παλαιοκώστα και Ριζάι είναι νέο φιάσκο, που διέσυρε εκ νέου τη χώρα και εκθέτει τον κ. Παυλόπουλο. Καλά θα κάνει να παραιτηθεί. Είναι πολιτικό το θέμα». Για το ίδιο θέμα ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης της Πανελλήνιας Επιτροπής Ληστευθέντων Πολιτών, με έδρα τον Πειραιά, γράφει: «Κύριε πρωθυπουργέ, μήπως πρέπει να δώσετε εντολή ώστε άμεσα να τοποθετηθούν συρματόσχοινα στις φυλακές για να εμποδίζονται τα ελικόπτερα να προσγειώνονται;».

Του ονόματος
Ο κ. Γεράσιμος Π.Καζάνας, από την Αθήνα, γράφει: «Ο ΟΗΕ ας διοργανώσει συνέδριο περί της πΓΔΜ από διάσημους ιστορικούς γλωσσολόγους και γεωγράφους για να λάμψει η αλήθεια και να ακολουθηθεί στα Βαλκάνια η ορθή στρατηγική καλής γειτονίας και σταθερότητας».

Της υγείας
Ο κ. Σ.Δανάλης, από την Αθήνα γράφει: «Για το ΕΣΥ το κράτος ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα. Κοστίζει η νοσηλία του ασθενούς στο Δημόσιο ακριβότερα απ΄ ό,τι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι 10 φορές χειρότερες. Το ερώτημα είναι ποια μορφή οργάνωσης του ΕΣΥ μπορεί να το κάνει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Δηλαδή να παρέχει καλές υπηρεσίες γρήγορα και οικονομικά, όπως ο ιδιωτικός τομέας. Η απάντηση είναι να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ολοι οι εργαζομενοι να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά να έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, όπως ακριβώς στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Των προτάσεων
Ο κ. Ελευθέριος Μέγας, από το Αιγάλεω, μας κοινοποίησε προτάσεις του περί των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και περί του «Καποδίστρια Νο 2» (Βοιωτία). Των Ιεροσολύμων
Ο κ. Γιώργος Οικονομίδης, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, γράφει: «Σκοπός μου που απευθύνομαι στα ΜΜΕ της πατρίδος μας είναι να δοθεί περισσότερη δημοσιότητα στο αίτημά μας να δώσει εξηγήσεις ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τα κάτωθι: Γιατί δεν απαντά στο αίτημά μας για ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της στιγμής της αφής του “αγίου φωτός”; Είναι αλήθεια ή όχι ότι λαμβάνει θαυματουργικά και ουρανοκατέβατα το “άγιον” φως; Ανάβει ή όχι τους πυρσούς του από την αναμμένη κανδήλα που από πριν μετέφερε εντός του Τάφου ο Σκευοφύλακας; Είναι ή όχι εξαπάτηση του χριστεπώνυμου πληρώματός του η εν λόγω τελετή, με τον τρόπο που διενεργείται; Είναι αλήθεια ότι η εφεύρεση του τεχνάσματος τούτου ανήκει στον Μοναχό Βερνάρδο της Δυτικής Εκκλησίας (870 μ.Χ.);».

Του Δαρβίνου
Ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, χημικός στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, γράφει: «Η θεωρία του Δαρβίνου δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν υπάρχουν απολιθώματα από τα ενδιάμεσα είδη, π.χ. πιθηκανθρώπων. Αυτό δεν δημιουργεί κάποια αμφιβολία στους υποστηρικτές της θεωρίας; Η εξέλιξη γίνεται σε εκατομμύρια χρόνια. Μήπως την έχουν διαπιστώσει και με πειράματα ή απλά από τις παρατηρήσεις υποθέτουν; Μας κατηγορούν ότι είμαστε «θρησκόληπτοι» και «σκοταδιστές» και γι΄ αυτό αμφιβάλλουμε για την ορθότητα της θεωρίας. Να τους απαντήσουμε ότι ως ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε ότι ο Θεός μας είναι «ποιητής ορατών τε πάντων και αοράτων» αλλά εννοείται ότι δεχόμαστε οτιδήποτε σωστό μάς λέει η επιστήμη. Φυσικά και μπορούσε να κάνει ο Θεός τον άνθρωπο όχι μόνο από τον πίθηκο αλλά και από οποιονδήποτε οργανισμό, αλλά προτίμησε να τον φτιάξει με τα ίδια Του τα χέρια (τι τιμή για μας!). Αρα είναι σε αντίθεση η θεωρία του Δαρβίνου με την πίστη μας και αυτός είναι βέβαια ο λόγος που σκοτώνονται οι άθεοι να τη βγάλουν σωστή».

Του Μεσαίωνα
Ο κ. Θρασύβουλος Ι.Καβασίδης, επ. δικηγόρος, από τη Λάρισα, γράφει: «Ούτε λίγο ούτε πολύ ορισμένοι ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα καταντήσει ένα απέραντο ιεροδιδασκαλείο-φρενοκομείο όπου θα παράγονται οι «Ταλιμπάν» της «κρατούσας θρησκείας». Για να συντελεσθεί όμως τούτο θα πρέπει να εξοβελιστούν τα «σύμβολα του Σατανά» και τα παράγωγά τους, οι θετικές επιστήμες, και να επανέλθουμε στον πρότερο… πρωτόγονο και θεοσεβή βίο, δηλαδή στον Μεσαίωνα!».

Αλλες επιστολές
Κείμενά τους επίσης απέστειλαν στο «Βήμα»: ο κ. Θεόδωρος Ανδρεάκος, από την Αθήνα, ο οποίος έγραψε «για τους μουσουλμάνους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που δηλώνουν Τούρκοι», και ο κ. Γεώργιος Μπαλοδήμας , από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, ο οποίος ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης («Ποιος δεν θυμάται τους κουμπάρους, τον Μαγγίνα, τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη, τα δομημένα ομόλογα, τις υποκλοπές, τη Siemens, το Βατοπαίδι;..»).

Των golden boys
Ο κ. Γεώργ. Β.Κασσαβέτης, επισμηναγός ε.α., από την Αθήνα, γράφει:

Με αφορμή κυβερνητική εξαγγελία για κατάργηση 700 άχρηστων δημόσιων οργανισμών, πληροφορηθήκαμε ότι λειτουργούν 1.011

δημόσιοι φορείς και οργανισμοί. Το τι αυτό σημαίνει, μπορεί κανείς να το εκτιμήσει αν σκεφθεί ότι όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν 1.011

golden boys, αντίστοιχες απαστράπτουσες μεγάλου κυβισμού λιμουζίνες, νεαρές γραμματείς, πολυτελή γραφεία, καλοβολεμένους και καλοπληρωμένους υπαλλήλους και φυσικά δυσβάσταχτη αιμορραγία δισεκατομμυρίων του δημόσιου προϋπολογισμού. Ετσι εξηγείται γιατί είναι τόσο μεγάλος ο παρασιτικός περίγυρος των κομμάτων. Στην περίπτωση που η κυβερνητική εξαγγελία είναι πραγματική, θα θέλαμε να προσθέσουμε τη σκέψη μας για δύο αποδεδειγμένα ζημιογόνους, αλλά και άχρηστους δημόσιους φορείς, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Πρόκειται για δύο κρατικά κανάλια, ΕΤ-1 και ΕΤ-3. Υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η ύπαρξη των δύο αυτών κρατικών καναλιών;

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk