Σύντομα διεθνή

* Αxel Springer ΑG: Πτώση κερδών αναμένει το 2009 η μεγαλύτερη εταιρεία Τύπου στην Ευρώπη, καθώς οι διαφημίσεις μειώνονται σημαντικά λόγω της ύφεσης. Τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών δεν πρόκειται να επαναληφθούν εφέτος, επισημαίνει η διοίκηση της Αxel Springer, η οποία κατάφερε να διευρύνει τις διαδικτυακές δραστηριότητες της εταιρείας μέσω εξαγορών, ενώ μέσω συμμετοχών σε ξένα ΜΜΕ προσπάθησε να ανεξαρτητοποιήσει την εταιρεία από τη γερμανική οικονομία και την αγορά του Τύπου.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Αxel Springer ΑG: Πτώση κερδών αναμένει το 2009 η μεγαλύτερη εταιρεία Τύπου στην Ευρώπη, καθώς οι διαφημίσεις μειώνονται σημαντικά λόγω της ύφεσης. Τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών δεν πρόκειται να επαναληφθούν εφέτος, επισημαίνει η διοίκηση της Αxel Springer, η οποία κατάφερε να διευρύνει τις διαδικτυακές δραστηριότητες της εταιρείας μέσω εξαγορών, ενώ μέσω συμμετοχών σε ξένα ΜΜΕ προσπάθησε να ανεξαρτητοποιήσει την εταιρεία από τη γερμανική οικονομία και την αγορά του Τύπου. Την ίδια στιγμή εκδοτικές εταιρείες όπως η Τrinity Μirror Ρlc και η Johnston Ρress Ρlc της Αγγλίας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από την πτώση των διαφημίσεων. Οι πωλήσεις της Springer για το 2008 σημείωσαν αύξηση 5,8% και ανήλθαν σε 2,7 δισ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία εμφάνισε κέρδη ρεκόρ ύψους 571,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 288,4 εκατ. ευρώ το 2007, όταν απομείωσε την αξία της θυγατρικής της Ρin Group. Ακόμη ανακοίνωσε μέρισμα 4,40 ευρώ ανά μετοχή.

* ΑΤ&Τ: Στη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2009 και στη διάθεση 17-18 δισ. δολαρίων με σκοπό την αναβάθμιση ασύρματων και ευρυζωνικών δικτύων για καλύτερη κάλυψη θα προχωρήσει ο μεγάλος τηλεπικοινωνιακός όμιλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ύψος των δαπανών αυτών της ΑΤ&Τ είναι ανάλογο με τα 17,7 δισ. δολάρια που διέθεσε η εταιρεία το 2007, είναι όμως χαμηλότερο από τα 19,7 δισ. δολάρια που διέθεσε το 2008.

* Commerzbank: Για μεγάλη πίεση στην κερδοφορία προειδοποίησε η γερμανική τράπεζα σε ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, από δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής ως και χρηματιστηριακές. Οι συνθήκες δυσκολεύουν στον τομέα ιδιωτικής λιανικής τραπεζικής, σύμφωνα με τη διοίκηση της Commerzbank, και οι αποδόσεις των προηγούμενων ετών δεν θα επαναληφθούν σύντομα. Επιπροσθέτως, η ενσωμάτωση της Dresdner Βank, την οποία η Commerzbank συμφώνησε να εξαγοράσει από την ασφαλιστική εταιρεία Αllianz SΕ (ΑΖ) πέρυσι, είναι πολύ απαιτητική και προκαλεί περαιτέρω προβλήματα.

* Εlectricite de France: Εφοδο στα κεντρικά γραφεία της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη πραγματοποίησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς υπάρχουν υποψίες για τη χρήση μονοπωλιακών πρακτικών εκ μέρους της γαλλικής εταιρείας. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η ΕdF είναι ύποπτη για παράνομες ενέργειες για την αύξηση των τιμών χονδρικής στη γαλλική αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk