Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες ο ΣΜΕΧΑ, η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών και ο ΣΕΔΥΚΑ με θέμα τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο βάσει του οποίου πλέον τα πέντε μέλη της θα διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών και τα άλλα δύο μέλη θα προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΧΑΕ. Οι φορείς της αγοράς έχουν προτείνει την τροποποίηση του νομοσχεδίου ώστε, πρώτον, να μη μετέχει εκπρόσωπος της ΕΧΑΕ, αφού η εταιρεία …

Κόντρα…
Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες ο ΣΜΕΧΑ, η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών και ο ΣΕΔΥΚΑ με θέμα τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο βάσει του οποίου πλέον τα πέντε μέλη της θα διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών και τα άλλα δύο μέλη θα προέρχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΧΑΕ.

* * *
Οι φορείς της αγοράς έχουν προτείνει την τροποποίηση του νομοσχεδίου ώστε, πρώτον, να μη μετέχει εκπρόσωπος της ΕΧΑΕ, αφού η εταιρεία είναι εποπτευόμενη από την Επιτροπή, δεύτερον, να υπάρξει ξεχωριστή γνωμοδοτική επιτροπή για τα πρόστιμα και, τρίτον, η εκτελεστική ομάδα της Επιτροπής να μην μπορεί μετά τη λήξη της θητείας της και για τρία χρόνια να απασχοληθεί σε εποπτευόμενη εταιρεία.

* * *
Από το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν έχουν κάνει δεκτή την πρόταση για σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής.

…και καταγγελίες
Ο εικονιζόμενος στο σκίτσο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλ. Μωραϊτάκης κατηγόρησε τα στελέχη του υπουργείου ότι οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις που προτείνονται με το νομοσχέδιο δεν αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με τους φορείς της αγοράς. «Ο κ. Κ.Καραμανλής ζητεί συναίνεση, αλλά εμείς δεν βλέπουμε ανάλογες κινήσεις από τους λειτουργούς της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

* * *
Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ ζήτησε επίσης το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΠΕΥ να καθοριστεί σε 750.000 ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ που ισχύει σήμερα καθώς, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, θα κλείσουν εταιρείες και τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι θα απολυθούν.

Πόλεμος
«Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μια εμπορική επιχείρηση με περισσότερους από 1 εκατ. πελάτες, διαθέτει μερίδιο αγοράς 17,7% και είναι αυτονόητο να δαπανά έξοδα δημοσίων σχέσεων, φιλοξενίας και παραστάσεως». Αυτή την απάντηση έδωσε η θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, απαντώντας στις καταγγελίες για τις σπατάλες των στελεχών της.

* * *
Πρόσθεσε δε ότι «έχει ήδη μειώσει τις δαπάνες φιλοξενίας και παραστάσεως κατά 9% το 2008 σε σχέση με το 2007». Φαίνεται όμως ότι ο «πόλεμος» θα είναι διαρκής, τουλάχιστον ως τις προσεχείς εκλογές…

Συλλυπητήρια…
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ Κοζάνης και ένα νέο ήλθε να προστεθεί στον κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων της ΔΕΗ.

* * *
Ο Μανώλης Κουράκης βρήκε τραγικό θάνατο πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ τη Δευτέρα. Ηταν μόλις 43 ετών, οικογενειάρχης με δύο παιδιά και έμπειρος εναερίτης τεχνίτης. Η ΔΕΗ εξέφρασε αμέσως τη βαθιά της λύπη και ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

…και συλλαλητήρια
Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν θα μείνει σε επισημάνσεις και καταγγελίες και αντιδρά την Πέμπτη 26 Μαρτίου με συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Ανάπτυξης για να αναδείξει τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους, τη ΔΕΗ, την ενέργεια και τους καταναλωτές, ζητώντας παράλληλα και στελέχωση όλων των μονάδων της με μόνιμο προσωπικό.

* * *
Τα συλλυπητήρια και τα συλλαλητήρια δεν αρκούν για τις οικογένειες εκείνων που χάνονται. Χρειάζεται και πρόνοια από (όλους) τους εργοδότες για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk