Μακρά παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητούν οι βιομήχανοι Αττικής

Oι βιομήχανοι ξέμειναν από ρευστό και ζητούν νομιμοποίηση για τα «φέσια» που ετοιμάζονται να βάλουν στο Δημόσιο! Πρώτοι οι βιομήχανοι Αττικής και Πειραιά ζητούν από την κυβέρνηση παράταση των προθεσμιών για την περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν και νέα παράταση της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, για απεριόριστο ουσιαστικά διάστημα. Ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και μεταξύ μελών του ΣΕΒ αλλά δεν έχει διαμορφωθεί τέτοια επίσημη θέση στον «μεγάλο» εργοδοτικό Σύνδεσμο, ακριβώς επειδή γνωρίζουν όλοι τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από τους εργαζομένους, αν ουσιαστικά νομιμοποιηθούν οι «μπαταξήδες» εργοδότες.

Oι βιομήχανοι ξέμειναν από ρευστό και ζητούν νομιμοποίηση για τα «φέσια» που ετοιμάζονται να βάλουν στο Δημόσιο!

Πρώτοι οι βιομήχανοι Αττικής και Πειραιά ζητούν από την κυβέρνηση παράταση των προθεσμιών για την περαίωση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν και νέα παράταση της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών, για απεριόριστο ουσιαστικά διάστημα.

Ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει και μεταξύ μελών του ΣΕΒ αλλά δεν έχει διαμορφωθεί τέτοια επίσημη θέση στον «μεγάλο» εργοδοτικό Σύνδεσμο, ακριβώς επειδή γνωρίζουν όλοι τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από τους εργαζομένους, αν ουσιαστικά νομιμοποιηθούν οι «μπαταξήδες» εργοδότες. Επίσης η άριστη σχέση που έχει οικοδομηθεί μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ δεν επιτρέπει αιτήματα γενικευμένης μη πληρωμής υποχρεώσεων από τους εργοδότες τη στιγμή που υπάρχουν Ταμεία έτοιμα να καταρρεύσουν οικονομικά και προβληματικές επιχειρήσεις με το λουκέτο επί θύραις.

Κύκλοι των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, που πάντως σκέφτονται παράταση για τα ληξιπρόθεσμα ως το τέλος Μαΐου, εξέφραζαν χθες έντονο προβληματισμό για την απειλούμενη στάση πληρωμών των εργοδοτών- βιομηχάνων προς το Δημόσιο εξαιτίας της ύφεσης στην αγορά και εξέφραζαν την απορία «τι θα γίνει με τα έσοδα του Δημοσίου,σε συνδυασμό και με την τρομακτική εισφοροδιαφυγή που φθάνει τα 7 δισ.ευρώ τον χρόνο» . Από την άλλη πλευρά το αδιέξοδο φαίνεται αμφίδρομο, αφού η κρίση στην αγορά είναι δεδομένη και ο τζίρος των επιχειρήσεων παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κ. Δ. Μαθιός έκανε διάβημα προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου ζητώντας την παράταση αυτή, θεωρώντας μάλιστα ότι μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την περιφρούρηση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Στο υπόμνημα που υπέβαλε προς το υπουργείο αναφέρεται ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις αναλύσεις των επιχειρήσεων αλλά και των τραπεζών το τρέχον και ιδιαίτερα ζωτικό πρόβλημα της αγοράς είναι η ρευστότητα. Και είναι επίσης βέβαιο ότι μόνο με ισχυρή ρευστότητα μπορεί να ξεπεραστεί η πολύπλευρη προβληματική εικόνα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Οι βιομήχανοι αποφάσισαν να κάνουν και νέα διαβήματα για την παράταση της ρύθμισης όλων των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, «ώστε να διευκολυνθούν στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στις πιέσεις της κρίσης και να συντηρήσουν τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν», όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk