Καταγγελίες χωρίς ονόματα

Με μια κατά μέτωπο επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σημαδεύθηκε χθες η ημερίδα για τον καταναλωτή, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι χωρίς όνομα- και πάλι- καταγγελίες του υφυπουργού κ. Γ.Βλάχου σε βάρος επιχειρηματία και επιχείρησης, τους οποίους κατηγόρησε για αλαζονεία και απειλή αντίστοιχα, στη διάρκεια ελέγχων από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Ειδικότερα ο κ. Βλάχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να νιώθει, είπα σε κάποιον επιχειρηματία,πολύ ισχυρός,μα πάρα πολύ ισχυρός,να πατάει πολύ γερά στα πόδια του,για να μου λέει:“Εγώ είμαι ο τάδε”.

Με μια κατά μέτωπο επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σημαδεύθηκε χθες η ημερίδα για τον καταναλωτή, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι χωρίς όνομα- και πάλι- καταγγελίες του υφυπουργού κ. Γ.Βλάχου σε βάρος επιχειρηματία και επιχείρησης, τους οποίους κατηγόρησε για αλαζονεία και απειλή αντίστοιχα, στη διάρκεια ελέγχων από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Ειδικότερα ο κ. Βλάχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να νιώθει, είπα σε κάποιον επιχειρηματία,πολύ ισχυρός,μα πάρα πολύ ισχυρός,να πατάει πολύ γερά στα πόδια του,για να μου λέει:“Εγώ είμαι ο τάδε”.Γιατί σε αυτή την προσέγγιση,“εγώ είμαι ο τάδε”,εγώ του απάντησα:“Κι εμείς είμαστε το κράτος”». Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την περίπτωση ο κ. Βλάχος εννοούσε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία.

Επίσης ο υφυπουργός ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς μια εταιρεία μπορεί να έρθει και να πει:“Ξέρετε,μη μας πιέζετε, γιατί εμείς δίνουμε θέσεις εργασίας”». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βλάχος εννοούσε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων. Ο υφυπουργός στο σύνολο της ομιλίας του επιχείρησε να δικαιολογήσει τις ανατιμήσεις που γίνονται με την «ευλογία» του υπουργείου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα έχουμε το πολιτικό θάρρος να βγούμε και να πούμε: “Ναι,αυτή η τιμή τεκμηριώνεται με βάση τα στοιχεία που ήρθαν, όπως ήρθαν,στο υπουργείο”.Και το κάνουμε,έστω και αν κι αυτό λοιδορείται ως έναν βαθμό με το ευφυολόγημα “ανατιμήσεις με την ευλογία του υπουργείου”. Εμείς δεν ευλογούμε ανατιμήσεις».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Ι.Οικονόμου τόνισε πως τα ΜΜΕ κρύβουν αλήθειες, όπως το ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έκλεισε σουπερμάρκετ, έβαλε πρόστιμα σε τράπεζες, συγκρούστηκε με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και κατονόμασε τη ΦΑΓΕ ΑΕ γιατί προχώρησε σε αδικαιολόγητες αυξήσεις. Και ο υπουργός κ. Κ.Χατζηδάκης επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα διστάσει να καλέσει σε μποϊκοτάζ, αν χρειαστεί, τους καταναλωτές σε βάρος επιχειρήσεων.

* Για «ψευτοδιλήμματα» που θέτει η κυβέρνηση στους πολίτες έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης , αφού, όπως δήλωσε, ουσιαστικά έχουν να επιλέξουν είτε την ακρίβεια είτε τις απολύσεις. Και επανέλαβε ότι είναι δυνατόν οι τιμές να μειωθούν κατά 8%-10%, όπως έχει προτείνει το ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk