Για πρώτη φορά στην Αθήνα

Θησαυροί της Πινακοθήκης Αβέρωφ στο Μουσείο Μπενάκη

Τα σημαντικότερα έργα της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Αβέρωφ φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Συλλογή Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ. Το πορτρέτο ενός μουσείου, που διοργανώνεται από την 1η Απριλίου ώς τις 10 Μαΐου στο Κτήριο της οδού Πειραιώς.

Τα σημαντικότερα έργα της Μόνιμης Συλλογής της Πινακοθήκης Αβέρωφ φέρνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, μέσα από την έκθεση Συλλογή Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ. Το πορτρέτο ενός μουσείου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ 210 3453111), από την 1η Απριλίου ώς τις 10 Μαΐου.

Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με μια από της πληρέστερες συλλογές τέχνης 19ου και 20ού αιώνα, η οποία και αποτυπώνει την πορεία της νεοελληνικής τέχνης μέχρι σήμερα.

Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, video, διαδραστικά CD, αντικείμενα των συλλογών του Ευάγγελου Αβέρωφ, ψηφιακές αναπαραγωγές, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, έργα παιδικής τέχνης, έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης Αβέρωφ κ.ά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk