«Αγκάθια» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η σύμπνοια και η αλληλεγγύη δεν αρκούν για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο και παρ΄ ότι όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμπλέουν στην επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κοινός πλέον στόχος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να επιτευχθεί- δίχως βέβαια και να είναι ακατόρθωτο. Από όσα προκύπτουν από τη χθεσινή συνάντηση κορυφής στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία των προέδρων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κκ. Νίκου Θανόπουλου και Δημήτρη Χατζηχρήστου, αντιστοίχως, του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας κ.

Η σύμπνοια και η αλληλεγγύη δεν αρκούν για να κατασκευαστεί ένα γήπεδο και παρ΄ ότι όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμπλέουν στην επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κοινός πλέον στόχος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να επιτευχθεί- δίχως βέβαια και να είναι ακατόρθωτο. Από όσα προκύπτουν από τη χθεσινή συνάντηση κορυφής στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία των προέδρων της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κκ. Νίκου Θανόπουλου και Δημήτρη Χατζηχρήστου, αντιστοίχως, του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Σταύρου Κόντου, εκπροσώπων της κίνησης πολιτών που μπλόκαρε το «σχέδιο Γρανίτσα» μέσω της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και του διακεκριμένου νομικού κ. Αντώνη Βγόντζα, οι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν είναι οι εξής, όπως επισημαίνονται και από τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ: 1. Πρέπει να υπάρχει πλήρης εναρμονισμός με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αυτό σημαίνει ότι τα προηγούμενα σχέδια ανέγερσης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια (εμπνευστής των οποίων ήταν ο τότε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κ. Γιάννης Γρανίτσας ) σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες εμπορικές χρήσεις έχουν ακυρωθεί. 2. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν περιβαλλοντολόγοι και πολεοδόμοι, καθώς και νομικοί, οι οποίοι θα αναζητήσουν ενδεχόμενες λύσεις στην «παραδοσιακή» θέση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

3. Κατά την αναζήτηση και έρευνα των πιθανών λύσεων θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι προηγούμενες προσπάθειες μελέτης και κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια (εν ολίγοις, να δοθεί ενεργός ρόλος στον κ. Γρανίτσα και να αξιοποιηθούν οι γνώσεις του πάνω στο θέμα).

4. Η αναζήτηση των όποιων λύσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ και της Ολομέλειας, όπως και εκείνης του Ε΄ Τμήματος. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη εξάλλου και οι νεότερες εξελίξεις στη νομολογία του ΣτΕ. Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ δεν μπορεί να αποκτήσει στη συγκεκριμένη περιοχή γήπεδο όπως το ονειρευόταν ο πρώην πρόεδρός της κ. Ντέμης Νικολαΐδης , δηλαδή με ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο που θα αποτελεί το κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές-κατασκευαστές ώστε να κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση. « Αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της πολεοδομικής λογικής που επικρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια » τονίζει ο κ. Βγόντζας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήγησε στον κ. Γρανίτσα (τον οποίο τελικά έπεισε) τους λόγους για τους οποίους τα δύο σχέδια που είχε επιμεληθεί είναι παντελώς άκυρα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

« Δεν μπορεί να κοπεί ούτε ένα δένδρο » τόνισε ο κ. Βγόντζας, εξηγώντας ότι είναι αδύνατον να πειραχθεί το γειτονικό άλσος, οπότε εφικτή είναι μόνον η κατασκευή ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου (25.000

– 30.000 θέσεων) με κάποιες πρόσθετες εγκαταστάσεις αθλητικής υποδομής. Το θέμα είναι πλέον ποιος θα το χρηματοδοτήσει στους χαλεπούς (οικονομικά) καιρούς που διανύουμε και ενώ για την ΑΕΚ ήδη «τρέχουν» ομολογιακά δάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk