Με απουσίες άρχισε ο διάλογος για την Παιδεία

Με απουσίες ξεκινά το ουσιαστικό μέρος του διαλόγου για την Παιδεία στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο. Κενές θα είναι οι θέσεις των εκπροσώπων της ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ), οι οποίοι ζητούν όμως συνάντηση με τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Γ. Μπαμπινιώτη , ενώ στον διάλογο δεν θα συμμετάσχουν ούτε εκπρόσωποι της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων…

Με απουσίες άρχισε ο διάλογος για την Παιδεία | tovima.gr

Με απουσίες ξεκινά το ουσιαστικό μέρος του διαλόγου για την Παιδεία στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο. Κενές θα είναι οι θέσεις των εκπροσώπων της ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ), οι οποίοι ζητούν όμως συνάντηση με τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Γ. Μπαμπινιώτη , ενώ στον διάλογο δεν θα συμμετάσχουν ούτε εκπρόσωποι της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος. Τους μαθητές θα εκπροσωπήσουν μόνο δύο μέλη της Βουλής των Εφήβων που κληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αντιθέτως στον διάλογο προσέρχονται κανονικά οι δάσκαλοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Παρόντες θα είναι ακόμη οι εκπρόσωποι των οργανισμών του υπουργείου Παιδείας (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, Οργανισμός Επιμόρφωσης, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων κ.ά.) και των κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΚΕΔΚΕ, κτλ.). Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ότι θα παρευρεθεί και εκπρόσωπος της συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ, οι οποίοι και επεξεργάζονται εκ νέου την πρότασή τους για το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.

Στην ομιλία του, ο προεδρεύων της διαδικασίας κ. Μπαμπινιώτης θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα αλλαγών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποδέσμευσης του Λυκείου από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εισαγωγής ζώνης πολιτισμού στα σχολεία κ.ά. Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκινά σήμερα το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλου , ο οποίος ενημέρωσε χθες για τα θέματα του διαλόγου τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, σε συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε χθες βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η εντολή του Πρωθυπουργού είναι «να προχωρήσουμε, και όσο το δυνατόν να ακούσουμε, να αφουγκραστούμε και να κωδικοποιήσουμε θέσεις και απόψεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσουμε την ουσιαστική δουλειά». Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του διαλόγου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρέπεμψε σε δήλωση του κ. Μπαμπινιώτη ότι χρειάζεται έξι μήνες για να κωδικοποιήσει όλες τις θέσεις και τις σκέψεις που θα συγκεντρωθούν.

Δήλωσε ακόμη ότι τον «διάλογο αυτόν τον ξεκινούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να απενοχοποιηθεί τελείως η συζήτηση από οποιοδήποτε σενάριο και να αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα». Επανέλαβε τέλος ότι είναι διάλογος χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και χωρίς προδιαγεγραμμένες πορείες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk