Οι παρεμβάσεις δύο «πρώην» προβληματίζουν το Μαξίμου

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι σημερινές δημόσιες εμφανίσεις δύο… «πρώην της ΝΔ» που διακόπτουν τη σιωπή τους για να απευθύνουν νουθεσίες στην κυβέρνησή τους. Στην πρώτη πολιτική εμφάνισή του μετά την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομίας ο κ. Γ.Αλογοσκούφης πραγματοποιεί έναν απολογισμό της πενταετούς θητείας του, δραττόμενος της ευκαιρίας να υπενθυμίσει στον κ. Κ.Καραμανλή αλλά και σε όσους τον επέκριναν πως η πολιτική του αποδεικνύεται πλέον μεσούσης της κρίσης μονόδρομος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι παρεμβάσεις δύο «πρώην»  προβληματίζουν το Μαξίμου | tovima.gr

Πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι σημερινές δημόσιες εμφανίσεις δύο… «πρώην της ΝΔ» που διακόπτουν τη σιωπή τους για να απευθύνουν νουθεσίες στην κυβέρνησή τους. Στην πρώτη πολιτική εμφάνισή του μετά την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομίας ο κ. Γ.Αλογοσκούφης πραγματοποιεί έναν απολογισμό της πενταετούς θητείας του, δραττόμενος της ευκαιρίας να υπενθυμίσει στον κ. Κ.Καραμανλή αλλά και σε όσους τον επέκριναν πως η πολιτική του αποδεικνύεται πλέον μεσούσης της κρίσης μονόδρομος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Την ίδια ώρα την πρώτη πολιτική ομιλία του, έπειτα από εννέα μήνες, θα εκφωνήσει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας, περικόπτοντας ταυτόχρονα προνόμια και μισθούς από τα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ομιλία του κ. Αλογοσκούφη οργανώθηκε από το πολιτικό γραφείο του με αφορμή τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και σηματοδοτεί σαφώς την επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό, έπειτα από δύο μήνες συνειδητής απουσίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και έχουν προσκληθεί περίπου 1.000 πολιτικοί φίλοι του αλλά και το σύνολο των βουλευτών και των υπουργών, εκ των οποίων πολλοί θα είναι παρόντες για να του εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή τους. Φαίνεται λοιπόν πως θα επαναληφθεί ένα σκηνικό αντίστοιχο με αυτό που δημιουργήθηκε στην τελευταία πολιτική εμφάνιση της κυρίας Μπακογιάννη , όπου θα καταγραφούν όλες οι παρουσίες αλλά και οι απουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αλογοσκούφης θα αποφύγει τις αιχμές κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί ο διάδοχός του. Θα υπενθυμίσει όμως ότι οι κανόνες της σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής υιοθετούνται τώρα και από τον κ. Παπαθανασίου, αλλά και από όσους ως το τέλος του χρόνου ζητούσαν παροχές και την παραίτηση του υπουργού που της αρνιόταν.

Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο «Θεοξένεια Παλλάς» θα πραγματοποιεί ομιλία και ο κ. Κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κηφισιάς για την 50χρονη πολιτική του πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ομολογήσει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την κατάσταση της οικονομίας, και να αφοσιωθεί στην εξυγίανσή της, προχωρώντας σε γενναία μέτρα περικοπής των κρατικών δαπανών αλλά και στο «πάγωμα» αποδοχών τουλάχιστον στους τομείς του δημόσιου τομέα όπου παρατηρούνται σπατάλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk