Ο ΛΑΟΣ χωρίζει τη ΝΔ σε δύο στρατόπεδα

Σύγχυση επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το πολιτικό φλερτ της Νέας Δημοκρατίας με τον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή με τον κ. Γ.Καρατζαφέρη. Στο κυβερνών κόμμα δεν υπάρχει ενιαία γραμμή έκφρασης για την προσέγγιση με τον ΛΑΟΣ και υπουργοί, βουλευτές και στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: από τη μια πλευρά βρίσκονται όσοι υποστηρίζουν τη συμπόρευση με το κόμμα του ΛΑΟΣ και επικαλούνται τη θεωρία περί «μεγάλης Δεξιάς παράταξης» …

Ο ΛΑΟΣ χωρίζει τη ΝΔ  σε δύο στρατόπεδα | tovima.gr

Σύγχυση επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το πολιτικό φλερτ της Νέας Δημοκρατίας με τον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή με τον κ. Γ.Καρατζαφέρη. Στο κυβερνών κόμμα δεν υπάρχει ενιαία γραμμή έκφρασης για την προσέγγιση με τον ΛΑΟΣ και υπουργοί, βουλευτές και στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: από τη μια πλευρά βρίσκονται όσοι υποστηρίζουν τη συμπόρευση με το κόμμα του ΛΑΟΣ και επικαλούνται τη θεωρία περί «μεγάλης Δεξιάς παράταξης» και από την άλλη πλευρά είναι όσοι δεν επιθυμούν τη συνεργασία- είτε προεκλογική είτε μετεκλογικήπροτάσσοντας την άποψη ότι το ενδεχόμενο «συμμαχίας» ΝΔ και ΛΑΟΣ απομακρύνει τον «μεσαίο χώρο» από τη ΝΔ.

Ο φόβος της απώλειας των ψηφοφόρων του «μεσαίου χώρου» ανάγκασε την κυβέρνηση να στείλει χθες σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος. Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο, υπό τη σκιά και των ανησυχητικών στοιχείων για την τοποθέτηση της ΝΔ στην κλίμακα Αριστερά- Δεξιά. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η ΝΔ στην κλίμακα- στην οποία το 1 είναι η άκρα Αριστερά και το 10 η άκρα Δεξιά- έχει μετακινηθεί από το 5 και 6 προς το 7 και με τάση προς το 8 (που είναι η καθαρά Δεξιά).

Ο κ. Καρατζαφέρης προσπάθησε και με χθεσινές παρεμβάσεις του, όπως στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1, να διαψεύσει ότι υπάρχει προσέγγιση με τη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν έδωσε και δεν του ζητήθηκε να δώσει «λευκή επιταγή». «Δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε τίποτε περισσότερο στην Κεντροδεξιά,απλώς ότι στα δύσκολα μπορεί και συνεννοείται» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να του απαντήσει από την ίδια συχνότητα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ.Γιακουμάτος (εκ των στελεχών της «λαϊκής Δεξιάς»): «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», τονίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα πηγαίνει για αυτοδυναμία και ό,τι γίνει.

Αλλαγή στάσης επέλεξε και ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ.Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αν και προχθές είπε ότι ο ΛΑΟΣ σε πολλά ζητήματα έχει εκφράσει απόψεις που δεν χαρακτηρίζονται ακραίες, χθες μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό επιχείρησε να σταματήσει τη σχετική συζήτηση λέγοντας: «Ας είμαστε λίγο πιο πρακτικοί στην παρούσα φάση.Οπως ξέρετε, η ΝΔ έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk