Αποδοχή πρότασης του Ευ. Βενιζέλου για τη βελτίωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Θετικά αντιμετώπισε το κυβερνών κόμμα την πρόταση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ.Βενιζέλος, συμφωνώντας με τη βελτίωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Η ανάγκη για διαφάνεια στον δημόσιο βίο είναι πάγια θέση μας.Είναι σε θετική κατεύθυνση η βελτίωση και συμπλήρωση των σχετικών κανόνων» τόνισε χθες το βράδυ ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών,όπως στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου παραγραφής».

Αποδοχή πρότασης του Ευ. Βενιζέλου για τη βελτίωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών | tovima.gr

Θετικά αντιμετώπισε το κυβερνών κόμμα την πρόταση που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ.Βενιζέλος, συμφωνώντας με τη βελτίωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Η ανάγκη για διαφάνεια στον δημόσιο βίο είναι πάγια θέση μας.Είναι σε θετική κατεύθυνση η βελτίωση και συμπλήρωση των σχετικών κανόνων» τόνισε χθες το βράδυ ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ.

Ζαγορίτης και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών,όπως στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου παραγραφής». Το θέμα επανέφερε ο κ. Βενιζέλος με το άρθρο-παρέμβασή του στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία» στο οποίο ανέφερε: «Πρότασή μου είναι η κρίση για την ανάγκη να διενεργηθεί ή όχι προκαταρκτική εξέταση κατά πρώην ή νυν υπουργού και η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης να ανατεθεί σε πενταμελές δικαστικό όργανο που συγκροτείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι επιλέγονται από την Ολομέλεια της Βουλής με την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (200/300)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk