Απώλειες ρεκόρ

Σχεδόν 21 δισ. δολάρια οι ζημίες της UBS για το 2008

Ο τραπεζικός κολοσσός UBS AG ανακοίνωσε ότι οι ζημίες το 2008 ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ για την ελβετική επιχειρηματική ιστορία των 20,9 δισ. ελβετικών φράγκων (18 δισ. δολαρίων). Επιφυλακτικές οι εκτιμήσεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της τράπεζας.

Ο τραπεζικός κολοσσός UBS AG ανακοίνωσε ότι οι ζημίες το 2008 ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ για την ελβετική επιχειρηματική ιστορία των 20,9 δισ. ελβετικών φράγκων (18 δισ. δολαρίων), αναθεωρημένες προς τα πάνω σε σχέση με τα 19,7 δισ. φράγκα που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα.

Τα οριστικά αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας περιλαμβάνουν πρόστιμο 780 εκατ. δολαρίων το οποίο συμφώνησε να καταβάλλει στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα ονόματα 300 πελατών της. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει νέα ονόματα πελατών της, αν και οι αμερικανικές αρχές ζητούν πληροφορίες για 52.000 άτομα.

Οι επιπλέον ζημίες οφείλονται επίσης σε απομειώσεις αξιών χρεογράφων τα οποία πρόκειται να μεταβιβαστούν στο ταμείο σταθεροποίησης το οποίο δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της UBS.

«Παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικές οι εκτιμήσεις για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της UBS.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk