Σχέδιο σωτηρίας για τον Βωβό

Η καθυστέρηση της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της εισηγμένης επιχείρησης, γι΄ αυτό και η διοίκηση προχωρεί σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων ώστε να μειώσει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της, ο οποίος λόγω του συγκεκριμένου project έχει εκτιναχθεί στα 201 εκατ. ευρώ. Η χρονική μετάθεση των εσόδων από τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου λόγω της δικαστικής εμπλοκής στην ανέγερσή του υποχρεώνει την εταιρεία να βρει άμεσα κεφάλαια για τη συνέχιση της λειτουργίας της και να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της ως την οριστική δικαστική διευθέτηση από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σχέδιο σωτηρίας για τον Βωβό | tovima.gr

Η καθυστέρηση της ανέγερσης του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα της εισηγμένης επιχείρησης, γι΄ αυτό και η διοίκηση προχωρεί σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων ώστε να μειώσει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της, ο οποίος λόγω του συγκεκριμένου project έχει εκτιναχθεί στα 201 εκατ. ευρώ.

Η χρονική μετάθεση των εσόδων από τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου λόγω της δικαστικής εμπλοκής στην ανέγερσή του υποχρεώνει την εταιρεία να βρει άμεσα κεφάλαια για τη συνέχιση της λειτουργίας της και να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της ως την οριστική δικαστική διευθέτηση από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην πώληση των εξοχικών κατοικιών που διαθέτει στον Πόρο, μια κίνηση που αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία της 40 εκατ. ευρώ. Επίσης, το project του Σουνίου, του οποίου η κατασκευή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αναμένεται να εισφέρει περίπου ευρώ 15 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή πώλησής του. Από την ανακοίνωση προκύπτει η δύσκολη θέση της εταιρείας αφού σε δελτίο Τύπου πριν από λίγες ημέρες αποτιμούσε τα δύο τουριστικά συγκροτήματα άνω των 120 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να μειωθεί ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός από τα 201 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ.

«Για τον υπόλοιπο βραχυπρόθεσμο δανεισμό,οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες Αlpha και Πειραιώς ολοκληρώνονται άμεσα και αναμένεται να έχουν επιτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα τη χρονική μετάθεσή του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των δικαστών της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και πιστεύει ότι το έργο του Βοτανικού θα ολοκληρωθεί.

«Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότιη συνεισφορά του έργου στην καθαρή θέση (ΝΑV) ανά μετοχή,όπως έχει επανειλημμένα προβλεφθεί, είναι μεταξύ 6 και 8 ευρώ,ενώ η καθαρή θέση (ΝΑV) ανά μετοχή προ αναβαλλόμενης φορολογίας την 30.9.2008 ήταν 20,42 ευρώ. Αρα,ακόμη και στην απευκταία περίπτωση που το project δεν προχωρήσει,το ΝΑV/μετοχή αναμένεται να κυμανθεί από 12 ως 14 ευρώ» επισημαίνει η εταιρεία. Στη χθεσινή έντονα ανοδική συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε απώλειες και έκλεισε στα 2,29 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk