Μείωση 41% στα κέρδη της S&Β

Μείωση οικονομικών μεγεθών εμφάνισε ο όμιλος της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά το 2008, λόγω της επιδείνωσης του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, οι συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων, διαμορφώθηκαν σε 468,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετόχων σε 15,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 13% και 41% αντίστοιχα, για το σύνολο της χρήσης 2008. Κατά συνέπεια, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,50 ευρώ σε σχέση με 0,84 ευρώ για το 2007.

Μείωση 41%  στα κέρδη  της S&Β | tovima.gr

Μείωση οικονομικών μεγεθών εμφάνισε ο όμιλος της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά το 2008, λόγω της επιδείνωσης του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, οι συνολικές ενοποιημένες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των διακοπτόμενων δραστηριοτήτων, διαμορφώθηκαν σε 468,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετόχων σε 15,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 13% και 41% αντίστοιχα, για το σύνολο της χρήσης 2008. Κατά συνέπεια, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,50 ευρώ σε σχέση με 0,84 ευρώ για το 2007. Κατά τη διάρκεια του 2008, η S&Β εστίασε στους φυσικούς πόρους, αποχωρώντας εντελώς από τις εμπορικές δραστηριότητές της. Με βάση τα αποτελέσματα, το διοικητικό συμβούλιο της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά θα προτείνει στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή.

Στη διάρκεια του έτους, η ακραία μεταβλητότητα παραγόντων που επηρεάζουν το κόστος, όπως οι τιμές στους θαλάσσιους ναύλους και στο πετρέλαιο, συνέβαλε αρνητικά στα περιθώρια κερδοφορίας. Τα κέρδη ΕΒΙΤDΑ και τα λειτουργικά κέρδη αυτών των δραστηριοτήτων υποχώρησαν οριακά κατά 3% και 5% αντίστοιχα, ενώ στα καθαρά κέρδη υπήρξε μείωση 38%, αντανακλώντας υψηλότερο κόστος δανεισμού και άλλες χρηματοοικονομικές επιβαρύνσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk