«Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ’επέκταση της οικονομίας» δηλώνει ο κ. Ι. Παπαθανασίου

«Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ’επέκταση της οικονομίας» δηλώνει ο κ. Ι. Παπαθανασίου | tovima.gr

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ’επέκταση της οικονομίας, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου μετά την πρώτη συνεδρίαση του αρμοδίου Συμβουλίου Εποπτείας.

Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε, ότι θα γίνονται τακτικές συναντήσεις ανά μήνα του Συμβουλίου Εποπτείας στο οποίο μετέχουν οι επίτροποι που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στις τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, για την πορεία του προγράμματος ρευστότητας της οικονομίας και συζητήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος και όπως αναφερόταν από το υπουργείο Οικονομίας, το θέμα δεν είναι να απορροφηθεί το σύνολο της ρευστότητας αμέσως, αλλά να υπάρχει ρευστότητα καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk