Η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν μέλλον, δηλώνει η Αγγελα Μέρκελ

Η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν μέλλον, δηλώνει η Αγγελα Μέρκελ | tovima.gr

Απέναντι στην κρίση, η γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει μόνο τις επιχειρήσεις «που έχουν μέλλον», προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αναφερόμενη κυρίως στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel.

«Θα υποστηρίξουμε επιχειρήσεις, όπως η Opel, εάν η βοήθειά μας μπορεί να τους προσφέρει ένα μέλλον, αλλά όχι στις περιπτώσεις που η βοήθεια αυτή θα παρατείνει τη ζωή μιας επιχείρησης που απέτυχε στην αγορά», λέει η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της περιθώριο «αρκετών εβδομάδων» για να αποφασίσει για τη χορήγηση βοήθειας προς την Opel , θυγατρική της αμερικανικής General Motors που απασχολεί 26.000 ανθρώπους στη Γερμανία και 50.000 στην υπόλοιπη Ευρώπη. H Opel ζητεί 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει την πτώχευση.

«Πριν αποφασίσουμε, πρέπει να μάθουμε τις σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει η μητρική εταιρεία, η General Motors», λέει η Αγγελα Μέρκελ.

«Σε ό,τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, έχουμε πάντοτε υπόψη τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα περιθώρια ελιγμών που θα έχουν οι επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα», προσθέτει τονίζοντας ότι «προφανώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ορισμένες επιχειρήσεις εγκαταλείποντας άλλες, κυρίως τις μικρομεσαίες, προς την πτώχευση.

«Για τον λόγο αυτόν καθορίζουμε τα κριτήρια της απόφασης, τα οποία τελικά θα ισχύσουν για όλους, όποιο και να είναι το μέγεθος την επιχείρησης» , λέει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk