Εurobank ΕFG: τρίτη φορά μειώνει τα επιτόκια μέσα στο 2009

Στη μείωση των επιτοκίων της για τρίτη φορά μέσα στο 2009 προχωρεί η Εurobank ΕFG, μετά τη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο 1,5%, ενώ ήδη είχαν προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων η Εθνική και η Τράπεζα Αττικής. Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Εurobank, στη στεγαστική πίστη μειώνεται κατά 0,50% το Βασικό Στεγαστικό Επιτόκιο της τράπεζας (ΒΣΤΕ) και τα επιτόκια των προγραμμάτων σταθερού επιτοκίου σε ευρώ, ενώ κατά 0,20% μειώνεται το νέο Στεγαστικό Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων σε ευρώ (ΣΒΕΧ), που συνδέεται με το επιτόκιο αναφοράς Εuribor.

Εurobank ΕFG: τρίτη φορά μειώνει τα επιτόκια μέσα στο 2009 | tovima.gr

Στη μείωση των επιτοκίων της για τρίτη φορά μέσα στο 2009 προχωρεί η Εurobank ΕFG, μετά τη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο 1,5%, ενώ ήδη είχαν προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων η Εθνική και η Τράπεζα Αττικής.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Εurobank, στη στεγαστική πίστη μειώνεται κατά 0,50% το Βασικό Στεγαστικό Επιτόκιο της τράπεζας (ΒΣΤΕ) και τα επιτόκια των προγραμμάτων σταθερού επιτοκίου σε ευρώ, ενώ κατά 0,20% μειώνεται το νέο Στεγαστικό Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων σε ευρώ (ΣΒΕΧ), που συνδέεται με το επιτόκιο αναφοράς Εuribor.

Στην καταναλωτική πίστη τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών για αγορές προϊόντων μειώνονται ως και 0,50%, το επιτόκιο του καταναλωτικού δανείου «Ανοιχτή Γραμμή» και του ορίου υπερανάληψης κατά 0,50% και των υπόλοιπων καταναλωτικών δανείων ως και 0,25%. Τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων επιχειρήσεων και επαγγελματιών μειώνονται κατά 0,25%.

Στις καταθέσεις τα επιτόκια των καταθετικών λογαριασμών αναπροσαρμόζονται κατά μέσον όρο κατά 0,15%, ενώ το επιτόκιο του λογαριασμού «Μεγάλο Ταμιευτήριο» διαμορφώνεται στο 2% ανεξαρτήτως ποσού. Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων αναπροσαρμόζονται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς (Εuribor). Οι μειώσεις των επιτοκίων θα ισχύσουν από Δευτέρα (16.3.2009).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk