Σε νέο αποκλεισμό της Ακρόπολης προχωρούν οι συμβασιούχοι

Ασαφή και αόριστη χαρακτηρίζουν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού τη χθεσινή δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση του προβλήματός τους και ως εκ τούτου προχωρούν κανονικά στην προαναγγελθείσα σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση. Η δήλωση του κ. Σαμαρά αναφέρει ότι «το πρόβλημα των συμβασιούχων που εργάζονται στο υπουργείο Πολιτισμού με προσωρινές δικαστικές αποφάσειςεπιλύεται άμεσα με τροπολογία που κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή» προσθέτοντας ότι η κατάληξη αυτή επήλθε έπειτα από διυπουργικές συνεννοήσεις που είχε αναλάβει ο ίδιος.

Σε νέο αποκλεισμό της Ακρόπολης  προχωρούν οι συμβασιούχοι | tovima.gr

Ασαφή και αόριστη χαρακτηρίζουν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού τη χθεσινή δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση του προβλήματός τους και ως εκ τούτου προχωρούν κανονικά στην προαναγγελθείσα σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση. Η δήλωση του κ. Σαμαρά αναφέρει ότι «το πρόβλημα των συμβασιούχων που εργάζονται στο υπουργείο Πολιτισμού με προσωρινές δικαστικές αποφάσειςεπιλύεται άμεσα με τροπολογία που κατατίθεται τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή» προσθέτοντας ότι η κατάληξη αυτή επήλθε έπειτα από διυπουργικές συνεννοήσεις που είχε αναλάβει ο ίδιος. Από την πλευρά των συμβασιούχων όμως εκφραζόταν χθες η απορία για το είδος της «επίλυσης» την οποία προήγγειλε ο υπουργός, δεδομένης της πολυπλοκότητας του ζητήματος. Αφορά όλους τους συμβασιούχους; Θα καταβληθούν και τα δεδουλευμένα τους; Και πότε; Γιατί το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν, δεν είναι μόνον οι 670 συμβασιούχοι για τους οποίους γίνεται λόγος σήμερα. Είναι πολύ σοβαρότερο, καθώς αφορά τους 3.000 οι οποίοι απολύθηκαν στα τέλη του 2008 και δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου. Ως εκ τούτου, σήμερα στις 8 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Ακρόπολη και αποκλεισμό της, εκτός αν, έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρξουν ικανοποιητικές διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk