ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εγκύκλιος Παυλόπουλου για το μισθολογικό

Αν και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου δεσμεύθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ ότι στο τέλος Μαρτίου θα ανακοινώσει την εισοδηματική πολιτική, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν θα προβλέπει αυξήσεις πάνω από 2%, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος με εγκύκλιό του καλεί το υπουργείο Οικονομίας και την ΑΔΕΔΥ να ορίσουν αντιπροσώπους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν μετά την 1η Μαΐου 2009. Η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, …

Εγκύκλιος Παυλόπουλου για το μισθολογικό | tovima.gr

Αν και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου δεσμεύθηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ ότι στο τέλος Μαρτίου θα ανακοινώσει την εισοδηματική πολιτική, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν θα προβλέπει αυξήσεις πάνω από 2%, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος με εγκύκλιό του καλεί το υπουργείο Οικονομίας και την ΑΔΕΔΥ να ορίσουν αντιπροσώπους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν μετά την 1η Μαΐου 2009.

Η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών, η οποία στην πράξη αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου, καθώς εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να υιοθετήσει το ενιαίο μισθολόγιο, αναφέρει: «Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που τίθεται από το άρθρο 5 του Ν. 2738/99, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγματευτική διαδικασία (δημόσιοι φορείς και οι πλέον αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε τριτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο) να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 1η Μαΐου 2009 στο υπουργείοτα θέματα που επιθυμούν να τεθούν προς διαπραγμάτευση και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο γενικής ή ειδικής συλλογικής σύμβασης ή συλλογικής συμφωνίας,όπως προβλέπεται στον νόμο αυτόν». Επιπλέον, στην εγκύκλιο Παυλόπουλου καλούνται τα υπουργεία Οικονομίας, Υγείας και Απασχόλησης με αποφάσεις των οικείων υπουργών να εξουσιοδοτήσουν τα πρόσωπα που θα υποβοηθήσουν τον υπουργό Εσωτερικών κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε τριτοβάθμιο επίπεδο. Οι αποφάσεις ορισμού τους θα πρέπει να κοινοποιηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών το αργότερο ως την 1η Μαΐου 2009.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk