Αποζημιώσεις σε αστυνομικίνες με απόφαση του ΣτΕ

Η αντισυνταγματικότητα του παλαιού νομοθετικού πλαισίου για την ποσόστωση των γυναικών (10%) κατά την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων είχε ως συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο με το ποσό των 147.770 ευρώ. Και αυτό γιατί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δέκα αστυνομικίνες πήραν αναδρομικά από 14.777 ευρώ η κάθε μία για αποδοχές δύο ετών (διαφορές αποδοχών και ηθική αποζημίωση). Το ποσό αυτό επιδικάστηκε επειδή καθυστέρησε δύο χρόνια η εισαγωγή τους στη Σχολή, κάτι που είχε ως συνέπεια να προκύψουν και διαφορές αποδοχών επειδή καθυστέρησαν οι προαγωγές τους.

Αποζημιώσεις  σε αστυνομικίνες  με απόφαση  του ΣτΕ | tovima.gr

Η αντισυνταγματικότητα του παλαιού νομοθετικού πλαισίου για την ποσόστωση των γυναικών (10%) κατά την εισαγωγή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων είχε ως συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο με το ποσό των 147.770 ευρώ.

Και αυτό γιατί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δέκα αστυνομικίνες πήραν αναδρομικά από 14.777 ευρώ η κάθε μία για αποδοχές δύο ετών (διαφορές αποδοχών και ηθική αποζημίωση). Το ποσό αυτό επιδικάστηκε επειδή καθυστέρησε δύο χρόνια η εισαγωγή τους στη Σχολή, κάτι που είχε ως συνέπεια να προκύψουν και διαφορές αποδοχών επειδή καθυστέρησαν οι προαγωγές τους.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι λόγω της παράνομης παράλειψης κατάταξης ζημιώθηκε κάθε αστυνομικίνα κατά 6.185 ευρώ και κατά 8.004 ευρώ για διαφορές αποδοχών, αφού καθυστέρησαν από δόκιμοι να γίνουν αστυφύλακες.

Ακόμη, επιδίκασε και 586,94 ευρώ σε καθμία για ηθική βλάβη λόγω της παρανομίας των δημοσίων οργάνων εξαιτίας του αντισυνταγματικού νόμου. Την απόφαση του Εφετείου επικύρωσε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk