Μικρά και επί Παντός

Μικρά και επί Παντός | tovima.gr

▅ Λέιζερ εναντίον ιδρώτα

Το πρόβλημα της υπερβολικής εφίδρωσης φαίνεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν για όσους το αντιμετωπίζουν χάρις σε μια νέα 60λεπτη επαναστατική θεραπεία με χρήση λέιζερ. Σύμφωνα με τον επινοητή της τεχνικής και πλαστικό χειρουργό δρα Μαρκ Γουάιτλι, πρόκειται για ανώδυνη διαδικασία η οποία πραγματοποιείται στη μασχάλη κατόπιν τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του λέιζερ ο ειδικός καταστρέφει τους ιδρωτοποιούς αδένες ενώ απομακρύνει τους νεκρωμένους ιστούς. Ως σήμερα όσοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα εφίδρωσης κατέφευγαν στην προσωρινή λύση των ενέσεων μπότοξ. Σύμφωνα με τον δημιουργό της νέας θεραπείας τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα.

▅ Νούφαρο θα ανθίζει μέρα- νύχτα

Στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διασταύρωση ανάμεσα σε ένα νούφαρο που ανθίζει τη νύχτα και σε ένα άλλο που ανθίζει στο φως του ήλιου. Το υβρίδιο ονομάστηκε Εlectric Ιndigo (φωτογραφία) και είναι πραγματικά πανέμορφο. Η επιτυχία θεωρείται ιστορική αφού όλες οι προσπάθειες διασταύρωσης των «νυκτόβιων» νούφαρων με αυτά της ημέρας είχαν αποτύχει τα τελευταία 150 χρόνια.

▅ Βρήκαν ένζυμο ένοχο για μεταστάσεις

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα ένζυμο που συμβάλλει καθοριστικά στην εξάπλωση του καρκίνου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια ανακάλυψης νέων αποτελεσματικών θεραπειών. Οι μεταστάσεις υπολογίζεται ότι ευθύνονται για το 90% των θανάτων από καρκίνο. Το επίμαχο ένζυμο λέγεται LΟΧ (οξειδάση λυσίνης) και πιθανολογείται ότι μελλοντικά φάρμακα που θα μπλοκάρουν τη δράση του LΟΧ θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Οι ερευνητές μελέτησαν τον ρόλο του ενζύμου σε ποντίκια, είναι όμως πεπεισμένοι ότι τα ίδια συμπεράσματα ισχύουν και για τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk