Η ΑΛΛΑΓΗ

Την περασμένη Κυριακή η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, η γνωστή ΠΟΣΔΕΠ, γύρισε σελίδα. Στο συνέδριό της- αφού προηγήθηκε κινητοποίηση και μαζική προσέλευση στις εκλογές- επικράτησαν οι μετριοπαθείς δυνάμεις του διαλόγου και των ανοιχτών πανεπιστημίων. Ξεπεράστηκαν έτσι ύστερα από πολλά χρόνια οι προηγούμενες, της ζημιογόνου αντιπαράθεσης και της διαρκούς σύγκρουσης. Αυτή η μεταβολή συνιστά σημαντική ευκαιρία για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εξέλθουν από τις συνθήκες παρατεταμένης κρίσης.

Η ΑΛΛΑΓΗ | tovima.gr

Την περασμένη Κυριακή η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, η γνωστή ΠΟΣΔΕΠ, γύρισε σελίδα.

Στο συνέδριό της- αφού προηγήθηκε κινητοποίηση και μαζική προσέλευση στις εκλογές- επικράτησαν οι μετριοπαθείς δυνάμεις του διαλόγου και των ανοιχτών πανεπιστημίων. Ξεπεράστηκαν έτσι ύστερα από πολλά χρόνια οι προηγούμενες, της ζημιογόνου αντιπαράθεσης και της διαρκούς σύγκρουσης.

Αυτή η μεταβολή συνιστά σημαντική ευκαιρία για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εξέλθουν από τις συνθήκες παρατεταμένης κρίσης. Αρκεί η νέα ηγεσία των καθηγητών να βρει τη στήριξη της πολιτείας και της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk