Εν όψει της συνάντησης της G-20

Τον διπλασιασμό των κεφαλαίων του ΔΝΤ στηρίζει η ΕΕ, σύμφωνα με διπλωμάτη

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στήριξαν την Τρίτη την έκκληση του ΔΝΤ για διπλασιασμό των κεφάλαιων για την αντιμετώπιση κρίσεων στα 500 δισ. δολάρια, εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-20 στις 13 και 14 Μαρτίου στο Λονδίνο, ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήριξαν την έκκληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διπλασιαστούν τα κεφάλαια για την αντιμετώπιση κρίσεων στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G-20 στις 13 και 14 Μαρτίου στο Λονδίνο, ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη, η αύξηση των κεφαλαίων θα πρέπει να επιβαρύνει ισότιμα τα μέλη του ΔΝΤ, ειδικά όσον αφορά τις χώρες με υψηλά νομισματικά αποθέματα, όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ στηρίζουν τον διπλασιασμό των πόρων του ΔΝΤ και είναι έτοιμα να συμβάλουν για μια πρόσκαιρη αύξηση, εάν χρειαστεί.

Σκοπός του μέτρου θα είναι να διαθέτει το ΔΝΤ τα κατάλληλα μέσα, έτσι ώστε να βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk