Καθυστερήσεις στις κρατικές προμήθειες

«Καθυστερήσεις στο σύστημα Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης» που επιδεινώνουν την ήδη δραματική θέση των βιομηχανιών κλωστοϋφαντουργίας διαπιστώνει ο Σύνδεσμος των Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών (ΣΕΒΚ) με υπόμνημά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη . Η καθυστέρηση της συγκρότησης των Επιτροπών Κρατικών Προμηθειών και των Επιτροπών Τεχνικής Αξιολόγησης έχουν νεκρώσει παντελώς τις κρατικές προμήθειες λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.

Καθυστερήσεις  στις κρατικές  προμήθειες | tovima.gr

«Καθυστερήσεις στο σύστημα Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης» που επιδεινώνουν την ήδη δραματική θέση των βιομηχανιών κλωστοϋφαντουργίας διαπιστώνει ο Σύνδεσμος των Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών (ΣΕΒΚ) με υπόμνημά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη .

Η καθυστέρηση της συγκρότησης των Επιτροπών Κρατικών Προμηθειών και των Επιτροπών Τεχνικής Αξιολόγησης έχουν νεκρώσει παντελώς τις κρατικές προμήθειες λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ελ.Κούρταλης ο οποίος προσθέτει ότι οι διαδικασίες κατακύρωσης των διαγωνισμών έχουν σταματήσει, ενώ η ανυπαρξία Επιτροπών Τεχνικής Αξιολόγησης έχει αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αξιολόγηση των δειγμάτων στους διαγωνισμούς των προμηθειών και φυσικά να μην πληρώνονται οι προμηθευτές.

«Υπάρχουν επίσης αλλαγές των προδιαγραφών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του συνδέσμου και ως εκ τούτου καταλαμβάνονται οι ελληνικές βιομηχανίες απροετοίμαστες όσον αφορά την κατασκευή των ειδών και έτσι ευνοούνται οι εισαγωγές από τις τρίτες χώρες» αναφέρεται στο υπόμνημα.

Για την επίσπευση των κατακυρώσεων και των διαγωνισμών ο ΣΕΒΚ προτείνει την κατάργηση της υποβολής δειγμάτων κατά την ημέρα του διαγωνισμού και την προσκόμιση δείγματος από τον μειοδότη πριν από την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk