Εργα ύδρευσης σε Κέρκυρα και Παξούς

Επιλύεται, όπως όλα δείχνουν, το υδρευτικό πρόβλημα των νησιών Κέρκυρας και Παξών σε μακροχρόνια βάση με έργα προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ που θα δημοπρατηθούν μέσα στον Απρίλιο, ενώ η Φλώρινα αποκτά τηλεθέρμανση με έργα προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ. Τις αποφάσεις των σχετικών χρηματοδοτήσεων υπέγραψε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς. Στην Κέρκυρα θα κατασκευαστούν δύο μεγάλοι ταμιευτήρες με αντίστοιχες Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Νερού, ένα Φράγμα Εκτροπής με Σήραγγα και δύο Μονάδες Αποσκλήρυνσης νερού που θα τροφοδοτούν τις δεξαμενές των οικισμών του νησιού.

Εργα  ύδρευσης  σε Κέρκυρα  και Παξούς | tovima.gr

Επιλύεται, όπως όλα δείχνουν, το υδρευτικό πρόβλημα των νησιών Κέρκυρας και Παξών σε μακροχρόνια βάση με έργα προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ που θα δημοπρατηθούν μέσα στον Απρίλιο, ενώ η Φλώρινα αποκτά τηλεθέρμανση με έργα προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ. Τις αποφάσεις των σχετικών χρηματοδοτήσεων υπέγραψε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς.

Στην Κέρκυρα θα κατασκευαστούν δύο μεγάλοι ταμιευτήρες με αντίστοιχες Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Νερού, ένα Φράγμα Εκτροπής με Σήραγγα και δύο Μονάδες Αποσκλήρυνσης νερού που θα τροφοδοτούν τις δεξαμενές των οικισμών του νησιού.

Στους Παξούς θα κατασκευαστεί μία Μονάδα Αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με δυναμικότητα παραγωγής 900 μ 3 /ημ. νερού ύδρευσης, που θα ενισχύσει το υφιστάμενο υδραγωγείο.

Τηλεθέρμανση
Σε ό,τι αφορά την κατασκευή τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα με τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, προερχόμενης από την ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ Μελίτης, θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς θερμικής ενέργειας μήκους 16 χλμ. και δίκτυο διανομής μήκους 65 χλμ. και παροχών περίπου 2.500 κτιρίων στην πόλη της Φλώρινας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk