Επιδοτήσεις €350 εκατ. σε 200.000 αγρότες

Από τις 17 Μαρτίου ως τις 10 Απριλίου θα καταβληθούν επιδοτήσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ σε 200.000 και πλέον δικαιούχους αγρότες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι καταβολές των επιδοτήσεων αφορούν το βαμβάκι, τον αραβόσιτο, το σκληρό και μαλακό σιτάρι, το ρύζι, τη βιομηχανική ντομάτα, τους καρπούς με κέλυφος και τους πρωτεϊνούχους σπόρους, και θα γίνουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Σύμφωνα με το υπουργείο η οικονομική ενίσχυση των 350 εκατ.

Επιδοτήσεις €350 εκατ. σε 200.000 αγρότες | tovima.gr

Από τις 17 Μαρτίου ως τις 10 Απριλίου θα καταβληθούν επιδοτήσεις συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ σε 200.000 και πλέον δικαιούχους αγρότες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι καταβολές των επιδοτήσεων αφορούν το βαμβάκι, τον αραβόσιτο, το σκληρό και μαλακό σιτάρι, το ρύζι, τη βιομηχανική ντομάτα, τους καρπούς με κέλυφος και τους πρωτεϊνούχους σπόρους, και θα γίνουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Σύμφωνα με το υπουργείο η οικονομική ενίσχυση των 350 εκατ. ευρώ είναι ανεξάρτητη από το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις σε βασικά αγροτικά προϊόντα, του οποίου η εκταμίευση θα αρχίσει από το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Στις 17 Μαρτίου θα καταβληθούν 90 εκατ. ευρώ στους αγρότες οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί το 2008 λόγω λαθών και ελλείψεων στις αιτήσεις τους, στις 18-20 Μαρτίου θα πληρωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί, στις 26-27 Μαρτίου θα καταβληθεί η ειδική ενίσχυση για το σκληρό σιτάρι, στις 1-3 Απριλίου θα καταβληθεί η ειδική ενίσχυση για τους καρπούς με κέλυφος και στις 7-9 Απριλίου οι ενισχύσεις για τη βιομηχανική ντομάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk