Συνάντηση με Καραμανλή

Ικανοποίηση Χατζηδάκη για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ολυμπιακής

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επήλθε για την Ολυμπιακή εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από συνεργασία του με τον πρωθυπουργό. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του Δημοσίου με την MIG για την Ολυμπιακή εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που χειρίστηκε τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, έπειτα από συνεργασία του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η συμφωνία με τη MIG θα τεθεί υπό την κρίση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, αφού προηγουμένως υπάρξει έγκριση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πράσινο φως από την Κομισιόν αναμένεται την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

«Αν τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε μία καινούργια Ολυμπιακή, την οποία δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά, αντιθέτως, θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο ‘Ελ.Βενιζέλος’ από το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις εισφορές στο ΙΚΑ» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μέχρι εδώ -πρόσθεσε ο υπουργός- δεν φτάσαμε τυχαία, ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας, σχεδίου και σκληρής προσπάθειας.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης, που αρχικά είχε από αρκετούς αρνήσεις και επιφυλάξεις, φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο πολύ αποδεκτό. Το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αγνοούμε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος και αν κάτι το πιστεύουμε μέσα μας, θα πρέπει να το προχωράμε μέχρι τέλος», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, τέλος, εκτίμησε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, αλλά και για τους εργαζομένους, με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής δήλωσε στη ΝΕΤ ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα μικτό σχήμα στο οποίο να συμμετέχουν κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια» και πρόσθεσε: «Εμείς, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυζητήσει και θα αναθεωρήσει ξανά ορισμένους από τους βασικούς κανόνες στην περίπτωση που δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».

«Η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών δεν καταλαβαίνουν τέτοιες μικρόψυχες προσεγγίσεις» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου στην τοποθέτηση αυτή του κ. Παπουτσή. Σε ερώτηση για τους όρους της σύμβασης ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν δεν έχει κανένα σχόλιο για τα θέματα της Ολυμπιακής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk