«Χαρακίρι» για το έλλειμμα

Σε χαμηλό 26 ετών έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο τη Δευτέρα

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, τη Δευτέρα, εν μέσω αρνητικών ειδήσεων τόσο για την παγκόσμια όσο και για την ιαπωνική οικονομία. Η Ιαπωνία παρουσίασε για πρώτη φορά σε 13 χρόνια έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, ύψους 1,76 δισ. δολάρια.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, τη Δευτέρα, εν μέσω αρνητικών ειδήσεων τόσο για την παγκόσμια όσο και για την ιαπωνική οικονομία.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,21% φτάνοντας τις 7.086,03 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η Ιαπωνία παρουσίασε το πρώτο της έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τα τελευταία 13 χρόνια, καθώς η ψαλίδα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε, λόγω της πτώσης στις εξαγωγές.

Το έλλειμμα της Ιαπωνίας διευρύνθηκε στα 172,8 δισ. γεν (1,76 δισ. δολάρια) τον Ιανουάριο, συγκριτικά με το ενεργητικό του 1,16 τρισ. γεν τον ίδιο μήνα ακριβώς πριν έναν χρόνο.

Το, δε, έλλειμμα στις συναλλαγές σε αγαθά και τις υπηρεσίες έφθασε στο ύψος ρεκόρ του 1,1 τρισ. γεν. Στις συναλλαγές στα αγαθά το έλλειμμα έφθασε τα 844,4 δισ. γεν, έναντι ενεργητικού 71,3 δισ. γεν που είχε καταγραφεί έναν χρόνο νωρίτερα. Στις υπηρεσίες το έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 1,7% στα 255,8 δισ. γεν τον Ιανουάριο.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα στα 3,28 δισ. γεν, κάμψη κατά 46,3% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν, ενώ κι οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 31,7% στα 4,13 τρισ. γεν.

Το πλεόνασμα των εσόδων έπεσε στα 992,4 δισ. γεν, σημειώνοντας πτώση 31,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk