ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

ΜΕΣΑ σε κλίμα έντασης, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε το ένατο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), που σημαδεύτηκε από σοβαρότατες κατηγορίες μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων για αμφισβήτηση της νομιμότητας των συνέδρων, αλλά και με απειλές για αποχώρηση. Χθες, και ενώ το φάντασμα της διάσπασης πλανιόταν πάνω από τον χώρο όπου συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα πανεπιστήμια και έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις, έγινε δυνατή η συγκρότηση ενός συναινετικού προεδρείου από εκπροσώπους των παρατάξεων έτσι ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες, χωρίς τη συμμετοχή της ΔΗΠΑΚ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΑΣΗΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ | tovima.gr

ΜΕΣΑ σε κλίμα έντασης, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε το ένατο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), που σημαδεύτηκε από σοβαρότατες κατηγορίες μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων για αμφισβήτηση της νομιμότητας των συνέδρων, αλλά και με απειλές για αποχώρηση.

Χθες, και ενώ το φάντασμα της διάσπασης πλανιόταν πάνω από τον χώρο όπου συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα πανεπιστήμια και έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις, έγινε δυνατή η συγκρότηση ενός συναινετικού προεδρείου από εκπροσώπους των παρατάξεων έτσι ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες, χωρίς τη συμμετοχή της ΔΗΠΑΚ. Νωρίτερα, οι διαδικασίες του συνεδρίου είχαν διακοπεί και οι παρατάξεις συνεδρίαζαν χωριστά. Η ένταση ήταν εμφανής ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της έναρξής του, με ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ των πανεπιστημιακών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk