Αλλαγές συσχετισμών στις εκλογές της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών

Αλλάζει σελίδα η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ

Αλλαγές συσχετισμών στις εκλογές της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών | tovima.gr

Αλλάζει σελίδα η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ καθώς στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα για την ανάδειξη των μελών της 33μελούς Διοικούσας Επιτροπής αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΥΠΑΝ – πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) με 9 έδρες. Δεύτερη με 8 έδρες, βρέθηκε η Συσπείρωση (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) η οποία είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές και από τους κόλπους της προέρχεται ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Λάζαρος Απέκης. Τρίτη αναδείχθηκε η Αριστερή Μεταρρύθμιση (ΑΡΜΕ-πρόσκειται στο εκσυγχρονιστικό κομμάτι του Συνασπισμού) με 4 έδρες και τέταρτη η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση (ΔΗΠΑΚ- πρόσκειται στο ΚΚΕ) μέ 4 έδρες.

Ακολουθούν η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημόνων Υγείας με 3 έδρες, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πανεπιστημιακών με 2 έδρες και η Κίνηση Πανεπιστημιακών του ΕΜΠ με 1 έδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στη συγκρότηση του προεδρείου θα συνεργαστούν η ΚΥΠΑΝ με την ΑΡΜΕ αλλά θα χρειαστούν και την υποστήριξη μιας άλλης παράταξης καθώς οι έδρες που συγκεντρώνουν δεν τους δίνουν τη απαιτούμενη πλειοψηφία. Ήδη έχουν αρχίζει οι ζυμώσεις μεταξύ των παρατάξεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Οι συσχετισμοί αναμένεται να έχουν διαμορφωθεί μέχρι το επόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk