Τριήμερο συνέδριο στο Ναύπλιο

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου. Οι εκδηλώσεις του Ναυπλίου αποτελούνται από τέσσερις θεματικές ενότητες που επιχειρούν να καλύψουν την πολυσχιδή δράση του πολιτικού αγωνιστή και του πνευματικού ανθρώπου: η πρώτη ενότητα εστιάζει στην παρουσία του Φαράκου ως ιστορικού δρώντος. Η δεύτερη ενότητα θα καταπιαστεί με τις κρίσεις και διασπάσεις της Αριστεράς από το 1949 ως το 1989.

Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου.

Οι εκδηλώσεις του Ναυπλίου αποτελούνται από τέσσερις θεματικές ενότητες που επιχειρούν να καλύψουν την πολυσχιδή δράση του πολιτικού αγωνιστή και του πνευματικού ανθρώπου:

η πρώτη ενότητα εστιάζει στην παρουσία του Φαράκου ως ιστορικού δρώντος. Η δεύτερη ενότητα θα καταπιαστεί με τις κρίσεις και διασπάσεις της Αριστεράς από το 1949 ως το 1989. Η τρίτη ενότητα προσεγγίζει τον Γρηγόρη Φαράκο ως ιστορικό ερευνητή και η τελευταία ενότητα αφορά τη σχέση του Φαράκου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Νίκος Καραπιδάκης εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ενώ θα διαβαστεί χαιρετισμός του άγγλου ιστορικού Εric Ηobsbawm.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk