Ψηφίζουν για ευρωβουλευτές στον ΣΥΝ

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΝ καθώς διεξάγονται από αύριο οι διήμερες πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή των στελεχών του τα οποία θα μετέχουν στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη αναμέτρηση γίνεται μεταξύ του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Ν. Χουντή (Αριστερό Ρεύμα) και του σημερινού ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλη (Ανανεωτική Πτέρυγα). Οποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους προτίμησης για την πρώτη θέση θα ηγηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος σε ψήφους θα καταλάβει την τρίτη θέση στην ευρωλίστα.

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΝ καθώς διεξάγονται οι διήμερες πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή των στελεχών του τα οποία θα μετέχουν στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη αναμέτρηση γίνεται μεταξύ του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Ν. Χουντή (Αριστερό Ρεύμα) και του σημερινού ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δ. Παπαδημούλη (Ανανεωτική Πτέρυγα).

Οποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους προτίμησης για την πρώτη θέση θα ηγηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος σε ψήφους θα καταλάβει την τρίτη θέση στην ευρωλίστα. Το κλίμα έχει πολωθεί στην Κουμουνδούρου ανάμεσα στην πλειοψηφούσα τάση και στη μειοψηφία, κάτι που ευνοεί την υποψηφιότητα Χουντή στο εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Ωστόσο ο κ. Παπαδημούλης εμφανίζεται να έχει διεισδυτικότητα και σε μέλη του ΣΥΝ που δεν συντάσσονται πολιτικά με την Ανανεωτική Πτέρυγα αλλά τον στηρίζουν «λόγω προσωπικής ακτινοβολίας και της αποτελεσματικής θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο».

Πάντως και οι υπόλοιποι δέκα υποψήφιοι- Γ.Γεωργάτος,Φανή Γουργούρη, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Β. Μαυρέλος, Ελένη Μπιτσαξή, Ν.Μπονοβόλιας,Γρ.Νικολαΐδης,Χρ.Πιλά- λης, Νάνη Πολίτου, Π. Τριγάζης – δεν θα… πέσουν αμαχητί. Και αυτό παρ΄ όλο που δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθεί η πρωτιά των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΝ εξαιτίας του συστήματος εκλογής που ορίζει ότι οι εκλογείς-μέλη του ΣΥΝ θα σημειώσουν κάτω από κάθε όνομα τη σειρά προτίμησής τους (1η, 2η, 3η θέση) για τους τρεις υποψηφίους που θα διαλέξουν.

Ωστόσο σπαζοκεφαλιά στην καταμέτρηση δυνάμεων είναι οι ισχυρές υποψηφιότητες του κ. Π.Τριγάζη – υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων επί σειρά ετών- και της κυρίας Νατάσας Θεοδωρακοπούλου, η οποία εκπροσωπεί τον ΣΥΝ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και έχει αναπτύξει έντονη δράση στο Κοινωνικό Φόρουμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk