Νέα μέτρα ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Σκληρότερα μέτρα για την πιο ταχεία εξυγίανση της οικονομίας και απόλυτη ειλικρίνεια στην επικοινωνία της κυβέρνησης με τον λαό ζήτησε χθες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Μητσοτάκης από τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης με τον κ. Κ. Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι σωστά ο ίδιος επιμένει να απορρίπτει τις προτάσεις για πρόωρες εκλογές, καθώς προέχει η θωράκιση της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην κρίση που γιγαντώνεται.

Σκληρότερα μέτρα για την πιο ταχεία εξυγίανση της οικονομίας και απόλυτη ειλικρίνεια στην επικοινωνία της κυβέρνησης με τον λαό ζήτησε χθες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Μητσοτάκης από τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης με τον κ. Κ. Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι σωστά ο ίδιος επιμένει να απορρίπτει τις προτάσεις για πρόωρες εκλογές, καθώς προέχει η θωράκιση της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην κρίση που γιγαντώνεται. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον Πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι απολύτως ειλικρινής προς τον λαό για την κακή κατάσταση της οικονομίας, για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να τον πείσει ευκολότερα γιατί δεν της επιτρέπεται να ικανοποιήσει οικονομικά αιτήματα και διεκδικήσεις που εγείρουν κατηγορίες εργαζομένων και κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ συνέστησε μεγαλύτερη αυστηρότητα και πιεστικότερο έλεγχο και προς τους υπουργούς, οι οποίοι μετά τον ανασχηματισμό δείχνουν οι περισσότεροι σημάδια χαλάρωσης ή ακόμη και εγκατάλειψης του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας πως αν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου επιταχυνθούν, τότε μπορεί η ΝΔ να ανακάμψει και πολιτικά.

Σχολιάζοντας τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις σκέψεις του οι πρόωρες εκλογές, ενώ ταυτόχρονα τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία μετά τις διαβουλεύσεις των ευρωπαίων ηγετών. Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού, ενώ και το πρόβλημα των ελλειμμάτων υποστήριξε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για περικοπή των κρατικών δαπανών και αντέξει η κυβέρνηση στην πίεση των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα ενταθούν και πάλι μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk