ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Στο 1,6% έπεσε ο πληθωρισμός

Στο 1,6%-1,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός εφέτος τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει να σημειωθεί από το 1969. Η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της ζήτησης, στη μείωση των τιμών του πετρελαίου και στη συγκράτηση των τιμών πολλών προϊόντων στα σουπερμάρκετ. Το ύψος του πληθωρισμού θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και είναι πιθανόν να συνοδευθεί από σχόλια κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποδώσουν τις εξελίξεις στην αποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο 1,6% έπεσε  ο πληθωρισμός | tovima.gr

Στο 1,6%-1,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός εφέτος τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει να σημειωθεί από το 1969. Η πτώση του πληθωρισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της ζήτησης, στη μείωση των τιμών του πετρελαίου και στη συγκράτηση των τιμών πολλών προϊόντων στα σουπερμάρκετ.

Το ύψος του πληθωρισμού θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και είναι πιθανόν να συνοδευθεί από σχόλια κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποδώσουν τις εξελίξεις στην αποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως είναι φυσικό, η πτώση του πληθωρισμού διευκολύνει την κυβέρνηση και στη χάραξη της εισοδηματικής πολιτικής. Οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν «προσεχώς» στους μισθούς και στις συντάξεις θα μπορούν να είναι και κάτω του 2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk