Εν όψει του διαλόγου

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Λύκειο και την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ παρουσίασε η Α. Διαμαντοπούλου

Τόνισε ότι οι βασικές λέξεις-κλειδιά και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους».

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του Λυκείου και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασε η πολιτική εκπρόσωπος του για θέματα παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε εκδήλωση του αντίστοιχου Τομέα του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι βασικές λέξεις-κλειδιά και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία είναι «η δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους». Για το ΠΑΣΟΚ, είπε, είναι απαράδεκτο και συντηρητικό το δίλημμα εάν θα έχουμε λίγους μαθητές με υψηλή ποιότητα ή πολλούς με χαμηλή.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει αλλαγές στο Λύκειο, στις παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και στον αριθμό των μαθημάτων. Και αντικειμενικές εξετάσεις στη Γ΄Λυκείου με την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, εξετάσεις πανεθνικές, αλλά από δεξαμενή θεμάτων τα οποία θα υπάρχουν στο Διαδίκτυο, οι οποίες θα οδηγούν στην απόκτηση «Εθνικού Απολυτήριου» του οποίου οι βαθμοί θα είναι διαβατήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι σχολές θα καθορίζουν ποια μαθήματα πρέπει να επιλέγουν όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε αυτές, τι συντελεστή θα έχει κάθε μάθημα και ποια θα είναι η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία, διευκρίνησε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία εξήγησε ότι για κάθε φοιτητή- σπουδαστή θα προβλέπεται μια οικονομική μονάδα από το κράτος, ένας μικρός προϋπολογισμός που θα καταβάλλεται σε κάθε σχολή ανάλογα με τον αριθμό φοιτητών που θα δέχεται.Αφού ανέφερε ότι τόσο οι πρυτάνεις όσο και η ΟΛΜΕ και το ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, η Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «ο μόνος που δεν έχει καταθέσει πρόταση είναι η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι μπορεί απλά να ταμπουρωθεί πίσω από την tabula rasa».

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη είπε ότι η αναμόρφωση του Λυκείου πρέπει να διαπνέεται από τον στόχο της διαμόρφωσης ενός Ευρωπαίου πολίτη, που θα έχει τη δυνατότητα να σταθεί επαγγελματικά και πολιτιστικά μέσα και έξω από τη χώρα του.

Οι εργασίες συνεχίζονται με παρεμβάσεις ανθρώπων του εκπαιδευτικού χώρου. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρόεδρος των ΤΕΙ Γιάννης Τσακνής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk