Απόφαση ύστερα από μήνες

Παράταση στην αγωνία για τον Βοτανικό του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής, που έχουν καταθέσει 131 πολίτες κατά του νόμου της «Διπλής Ανάπλασης», ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή (6/3), χωρίς ωστόσο να παρθεί οριστική απόφαση κάτι που αναμένεται να γίνει ύστερα από μήνες, Η εισήγηση του Συμβούλου Σπ.Μαρκάτη στο ΣτΕ ήταν όπως αναμένοταν αρνητική. Ανακοίνωση από την «πράσινη» ΠΑΕ… – Νέα «πράσινη» κόντρα με ανακοίνωση Βγενόπουλου-Βιγιαρεάλ και τέλος το γήπεδο για τους οργανωμένους

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής, που έχουν καταθέσει 131 πολίτες κατά του νόμου της ‘Διπλής Ανάπλασης’, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Παρασκευή (6/3).

Οπως αναμενόταν, η εισήγηση του Συμβούλου Σπύρου Μαρκάτη στο ΣτΕ ήταν αρνητική για τον Παναθηναϊκό, καθώς κρίνει αντισυνταγματική την κατασκευή του εμπορικού κέντρου συμφερόντων Βωβού στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ανέγερση του νέου γηπέδου του Τριφυλλιού στην περιοχή.

Με τις θέσεις του κ. Μαρκάτη συμφώνησαν οι δύο δικηγόροι των 131, ενώ τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς παρουσίασαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της κατασκευαστικής εταιρίας του Μπάμπη Βωβού, όπως και κατοίκων του Βοτανικού που επιθυμούν την διεκπεραίωση του έργου, όπως προβλέπεται από τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή το 2006.

Εχοντας ακούσει όλες τις πλευρές, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του εντός των προσεχών μηνών. Νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι τέτοιου είδους αποφάσεις συνήθως εκδίδονται σε διάστημα 6-12 μηνών, ωστόσο εκτιμάται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η οριστική έκβαση της υπόθεσης θεωρείται απίθανο να γίνει γνωστή νωρίτερα από δύο με τρεις μήνες.

Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Στο μεταξύ, ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για την εκδίκαση επί της αίτησης ακυρώσεως των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του νόμου της Διπλής Ανάπλασης.

Ως έχουσα έννομο συμφέρον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρέστη στη πολύωρη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της εικοσιπενταμελούς Ολομέλειας δια των νομίμων εκπροσώπων της.

Ανταποκρινόμενοι, στην εύλογη ανησυχία του κόσμου του Παναθηναϊκού για το μέλλον του γηπέδου μας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

– Η εισήγηση του Συμβούλου θέτει, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα ζητήματα αντισυνταγματικότητος στο σύνολο του νόμου της Διπλής Ανάπλασης 3481/2006.

– Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής τον Ιούλιο 2006. Κατ` εφαρμογή του έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη κατασκευή του νέου σπιτιού του Παναθηναϊκού και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έκδοση της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων και της άδειας ανωδομής.

– Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέπτυξε προφορικά την επιχειρηματολογία της για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει και συμπληρωματικό γραπτό υπόμνημα επί των θέσεων αυτών.

Πάγιος στόχος και επιδίωξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και των φιλάθλων της ομάδας. Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με πλήθος αντιξοοτήτων στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Κινητήριος δύναμή μας ήταν και είναι η ανιδιοτελής στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk