Διαμάχη για ξενοδοχείο στα Γιάννενα

Πολεοδομικές παραβάσεις στο ξενοδοχείο «Grand Sarai Χenia» στα Ιωάννινα καταγγέλλουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ενεργών Πολιτών. Οπως επισημαίνουν, στο ξενοδοχείο υπάρχουν «παρανομίες διαπιστωμένες και από τις ανεξάρτητες αρχές του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη». Η πρόσφατη απόφαση όμως του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το οποίο συζήτησε το θέμα στις 12 Φεβρουαρίου, τους απογοήτευσε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής …

Διαμάχη για ξενοδοχείο στα Γιάννενα | tovima.gr

Πολεοδομικές παραβάσεις στο ξενοδοχείο «Grand Sarai Χenia» στα Ιωάννινα καταγγέλλουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ενεργών Πολιτών. Οπως επισημαίνουν, στο ξενοδοχείο υπάρχουν «παρανομίες διαπιστωμένες και από τις ανεξάρτητες αρχές του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη». Η πρόσφατη απόφαση όμως του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το οποίο συζήτησε το θέμα στις 12 Φεβρουαρίου, τους απογοήτευσε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννίνων κ. Ι.Μελανίδη το Συμπληρωματικό Εισηγητικό Σημείωμα της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, «συμβιβαστικά εισηγήθηκε την κατ΄ αρχήν έγκριση της τροποποιημένης μελέτης για την κατασκευή του έργου εφόσον υλοποιηθούν επτά παρατηρήσεις που προτείνονταν». Ωστόσο, το ΚΣΝΜ αποφάσισε να εισηγηθεί προς τον υπουργό την υλοποίηση τριών από τις επτά παρατηρήσεις. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μελανίδης, από τις τρεις παρατηρήσεις μόνο μία αναφέρεται στο κτίριο. «Σημαντικές παρατηρήσεις που σχετίζονταν ακόμη και με κατεδαφίσεις τμημάτων της μονάδας δεν υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία» αναφέρει επισημαίνοντας ότι η μονάδα «λειτουργεί παρανόμως,χωρίς πολεοδομική άδεια. Ακόμη και σήμερα έχει εργοταξιακό ρεύμα και νερό.Πώς πήρε άδεια από τον ΕΟΤ;».

Και αναρωτιέται ο κ. Μελανίδης: «Θα υπογράψει ο υπουργός μια απόφαση σύμφωνη με τη γνωμοδότηση του σημερινού ΚΣΝΜσυντασσόμενος με τα συμφέροντα της ιδιοκτήτριας εταιρείας,κόντρα στις εισηγήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του,κόντρα στην απόφαση του προηγούμενου ΚΣΝΜ,κόντρα στην απόφαση του προηγούμενου υπουργού Πολιτισμού κ. Γ.Βουλγαράκη,οδηγώντας την υπόθεση στο ΣτΕ;».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Grand Sarai Χenia» κ. Κ.Μήτσης μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε ότι το θέμα έχει λήξει και ότι το κτίριο δεν έχει καμία πολεοδομική παράβαση. «Τρεις φορές μάς πήγαν στο ΣτΕ και τις τρεις κερδίσαμε.Και στο υπουργείο Πολιτισμού μάς καθυστέρησαν 14 μήνες,αλλά τελικά δικαιωθήκαμε.Θα προχωρήσουμε στις τρεις αλλαγές όπως μας ζητήθηκε και το θέμα θα τελειώσει» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk