Ο Κ. Καραμανλής παίζει με την κρίση

Μάντης νέων δεινών για τη χώρα λόγω των επιπτώσεων της κρίσης που διαρκώς αυξάνονται και προάγγελος νέων οικονομικών μέτρων που θα ανακοινωθούν το αργότερο ως τον Απρίλιο έγινε χθες ο Πρωθυπουργός μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική του. Ο κ. Κ.Καραμανλής συναντήθηκε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πρότεινε εθνική συνεννόηση σε έξι σημεία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η κοινή προσπάθεια για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους και η αποδοκιμασία των κινητοποιήσεων από κοινωνικές ομάδες που εγείρουν διεκδικήσεις.

Ο Κ. Καραμανλής παίζει με την κρίση | tovima.gr

Μάντης νέων δεινών για τη χώρα λόγω των επιπτώσεων της κρίσης που διαρκώς αυξάνονται και προάγγελος νέων οικονομικών μέτρων που θα ανακοινωθούν το αργότερο ως τον Απρίλιο έγινε χθες ο Πρωθυπουργός μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική του. Ο κ. Κ.Καραμανλής συναντήθηκε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους πρότεινε εθνική συνεννόηση σε έξι σημεία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η κοινή προσπάθεια για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους και η αποδοκιμασία των κινητοποιήσεων από κοινωνικές ομάδες που εγείρουν διεκδικήσεις. Τις προτάσεις του Πρωθυπουργού απέρριψαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου να υπογραμμίζει ότι αρνείται να δώσει «λευκή επιταγή» σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει αδιέξοδες και αναξιόπιστες πολιτικές. Την πρόταση για συνεννόηση απέρριψε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ.Αλαβάνος απάντησε στις προτάσεις του κ. Καραμανλή με 25 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ενταση προκλήθηκε στο παρασκήνιο μεταξύ των επιτελείων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή διέψευσαν ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκλογές στην 50λεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Οπως τόνιζαν χθες συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι συναντήσεις του κ. Καραμανλή με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει προοπτική εθνικής συνεννόησης, αλλά αντιθέτως κίνδυνοι κοινωνικών εκρήξεων μέσω κινητοποιήσεων που κάθε άλλο παρά βοηθούν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, όπως διοχέτευαν στον Τύπο χθες σε δημοσιογράφους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, και ότι δεν υπήρξαν στιχομυθίες όπως αυτές που κυκλοφορούσαν στα παρασκήνια. Μετά τις άκαρπες χθεσινές διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών εξάλλου η κυβέρνηση στρέφει τα πυρά της κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ, στρατηγική που θα φανεί σήμερα κατά την αντιπαράθεση που θα έχουν στη Βουλή οι κκ. Καραμανλής και Παπανδρέου, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Κ ορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, από την άλλη πλευρά, που παρακολούθησαν τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών παρατηρούσαν χθες πως οι κινήσεις του κ. Καραμανλή αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκλογική τροχιά και ότι οι εκκλήσεις του για συναίνεση δεν αποτελούν τίποτε άλλο από ένα εκλογικό άλλοθι και τη δημιουργία προεκλογικών επιχειρημάτων.

«Δεν περιμένουμε να εγκαταλείψει κάθε πολιτικός χώρος τις δικές του απόψεις.Δεν περιμένουμε να παραμεριστούν όλες οι διαφορές που είναι φυσικό να υπάρχουν στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος. «Αλλά περιμένουμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί,για το καλό του τόπου,στα αυτονόητα,στις γενικές,τις βασικές παραδοχές,με βάση τις οποίες πρέπει να κινούμαστε,προκειμένου να δώσουμε εκείνες τις λύσεις που απαιτούν οι καιροί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk