BHMAτοδότηs

«Εχουμε πολλές “διαρροές”» ήταν ο χρησμός του κ. Γ. Σουφλιά, τον οποίο άκουσε συνεργάτης μου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στις «διαρροές» που αφορούν τα δημόσια ταμεία και οι οποίες οφείλονται, μεταξύ άλλων, στα νοσοκομεία και στις ΔΕΚΟ. Δεν με εκπλήσσει ο χρησμός. Ο κ. Σουφλιάς είναι ο πλέον ρεαλιστής υπουργός της κυβέρνησης. Σε αυτό τον ρεαλισμό αποδίδω και το εξής: ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μιλούσε με τον κ. Γ.Παπανδρέου σε διάδρομο της Βουλής. «Αυτός είναι καλός» είπε στον Γιώργο για τον βουλευτή Πατρών του ΠαΣοΚ κ.

«Εχουμε πολλές “διαρροές”» ήταν ο χρησμός του κ. Γ. Σουφλιά, τον οποίο άκουσε συνεργάτης μου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρεται στις «διαρροές» που αφορούν τα δημόσια ταμεία και οι οποίες οφείλονται, μεταξύ άλλων, στα νοσοκομεία και στις ΔΕΚΟ. Δεν με εκπλήσσει ο χρησμός. Ο κ. Σουφλιάς είναι ο πλέον ρεαλιστής υπουργός της κυβέρνησης.

Σε αυτό τον ρεαλισμό αποδίδω και το εξής: ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μιλούσε με τον κ. Γ.Παπανδρέου σε διάδρομο της Βουλής. «Αυτός είναι καλός» είπε στον Γιώργο για τον βουλευτή Πατρών του ΠαΣοΚ κ. Κ.Σπηλιόπουλο, ο οποίος περνούσε δίπλα τους. «Το γνωρίζω» απάντησε ο κ. Παπανδρέου. «Καλός είναι επίσης ο Χρυσοχοΐδης» συνέχισε ο κ. Σουφλιάς. Προφανώς ο Σαρακατσάνος θέλει να πει τη γνώμη του και για την επόμενη κυβέρνηση.

Ελαμψε ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Στ. Δήμας στη χθεσινή εκδήλωση του ΠαΣοΚ στο Ζάππειο για την πράσινη ανάπτυξη. Οι εκατοντάδες Πράσινοι παρευρισκόμενοι (είδαν φως εξουσίας και μπήκαν…) τον υποδέχτηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα και στη συνέχεια τον χειροκρότησαν άλλες δύο φορές, στη μέση και στο τέλος της ομιλίας του.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, ο οποίος μίλησε εκτός κειμένου, εμφανίστηκε γενναιόδωρος με τον κ. Γ.Παπανδρέου, αφού αναγνώρισε την παπανδρεϊκή πρωτοπορία σε ό,τι αφορά την «πράσινη ατζέντα». Συγκεκριμένα, «έπαιξε» πολύ καλά στο ΠαΣοΚ η αναφορά του κ. Δήμα σε ένα μικρό βιβλίο που είχε εκδώσει ο κ. Παπανδρέου πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η σκιώδης υπουργός Αμυνας κυρία Βάσω Παπανδρέου είναι πυρ και μανία με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Θεωρεί ότι ο υπουργός Αμυνας «καθάρισε» τους ικανούς στις κρίσεις αξιωματικών και τοποθέτησε παντού δεξιούς με αμφίβολες (και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτες) ικανότητες. Για αυτό κατέθεσε χθες στη Βουλή μια σκληρή ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας, καταγγέλλοντας «απαράδεκτες πρακτικές στις ετήσιες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο ΠαΣοΚ υποστηρίζουν ότι τις κρίσεις «μαγείρεψε» σκληρός κομματικός αντιστράτηγος, ο οποίος έχει λάμψει στο στράτευμα κρατώντας ψηλά τη δάδα της Νέας Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα ήταν να αποστρατευτούν πολλοί ικανοί, νεοδημοκρατικών αποκλίσεων, αξιωματικοί που δεν συγκαταλέγονται στους φίλους του. Μου λένε ότι τον εν λόγω εννοεί η Βάσω όταν γράφει στην ερώτησή της ότι «το μόνο προσόν του είναι η κατασκευή ναών».

Παρά τη θεωρούμενη άριστη σχέση του με την αγιαστούρα, οι στρατιωτικές προσευχές του αντιστρατήγου δεν εισακούστηκαν πλήρως σε ό,τι αφορά το όραμά του για τον εαυτό του. Στους διαδρόμους του υπουργείου Αμυνας συζητείται ότι πίεζε να αναλάβει τη διοίκηση της ΑΣΔΕΝ, αλλά σηκώθηκαν ακόμη και οι πέτρες και έτσι δεν του έγινε η χάρη.

Ο κ. Κ.Καρτάλης παραλίγο να ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΠαΣοΚ το 2006. Την τελευταία στιγμή «έστριψαν» στην υποψηφιότητα του κ. Κ. Σκανδαλίδη για πολλούς λόγους. Ο κ. Καρτάλης εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας στις εκλογές του 2007, αλλά το ενδιαφέρον του για την Αθήνα δεν μειώθηκε ποτέ. Χθες μάλιστα πρότεινε «Κοινωνικό και Οικονομικό Ξενοκράτη» για την πρωτεύουσα. Θυμίζω ότι το «Σχέδιο Ξενοκράτης» ενεργοποιείται για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Φαρσί μιλάει τα ελληνικά ο απελθών πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα κ. Σάιμον Γκας. Συντηρητικός (στην εμφάνιση) συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι ο κ. Γκας πρόκειται τώρα να μάθει φαρσί τα Φαρσί, αφού αναλαμβάνει τη βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης. Είναι προφανές ότι το Φόρεϊν Οφις είναι έτοιμο να υλοποιήσει μια νέα πολιτική προσέγγισης με το Ιράν και την αναθέτει στον έμπειρο κ. Γκας.

Στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου γνωστού πολιτικού συντάκτη, δίπλα στην κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, εμφανίστηκε ο τέως. Αναφέρομαι βέβαια στον κ. Γ.Αλογοσκούφη , ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «πρέπει να ξαναδούμε το Ασφαλιστικό». Μα πέρυσι δεν το «ξαναείδαν»; Προφανώς θα το «ξαναβλέπουμε» κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ, τα πέντε χρόνια της ΝΔ στην εξουσία εορτάζονται την ερχόμενη Τετάρτη με δύο ομιλίες, οι οποίες συμβολίζουν το μέλλον και την αισιοδοξία για μια νέα νίκη. Μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ.Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση στην Κηφισιά και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης στο «Τιτάνια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk