«Εισβολή» Cosmote στις αλβανικές τηλεπικοινωνίες

Την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς από την Cosmote του ποσοστού 12,6% της θυγατρικής της στην Αλβανία ΑΜC, που κατείχε το αλβανικό Δημόσιο, αντί 48,2 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε χθες η εταιρεία. Τη σύμβαση υπέγραψαν χθες στα Τίρανα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας της Αλβανίας κ. Εnno Βozdo. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Cosmote θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της Cosmo-Ηolding Αlbania SΑ) ποσοστό 95% της ΑΜC.

«Εισβολή»  Cosmote  στις αλβανικές  τηλεπικοινωνίες | tovima.gr

Την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς από την Cosmote του ποσοστού 12,6% της θυγατρικής της στην Αλβανία ΑΜC, που κατείχε το αλβανικό Δημόσιο, αντί 48,2 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε χθες η εταιρεία.

Τη σύμβαση υπέγραψαν χθες στα Τίρανα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας της Αλβανίας κ. Εnno Βozdo.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Cosmote θα κατέχει άμεσα ή έμμεσα (μέσω της κατά 97% θυγατρικής της Cosmo-Ηolding Αlbania SΑ) ποσοστό 95% της ΑΜC.

Οπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, η Cosmote σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η ενίσχυση του ποσοστού της Cosmote στη θυγατρική της στην Αλβανία ΑΜC θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση των ταμειακών ροών του ομίλου, ενώ θα ενδυναμώσει περαιτέρω την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας. Η ΑΜC, πρόσθεσε ο ίδιος, κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στην αλβανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας ΕΒΙΤDΑ της εταιρείας ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειωτέον ότι οι επιδόσεις της ΑΜC συνεισφέρουν σημαντικά στα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου Cosmote.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk