Δεσμεύεται η Aegean για πρόταση εξαγοράς και της επίγειας εξυπηρέτησης από κοινού με την Goldair.

Δεσμεύεται η Aegean για πρόταση εξαγοράς και της επίγειας εξυπηρέτησης από κοινού με την Goldair. | tovima.gr

Σε σημερινή ανακοινωσή της η Aegean διευκρινίζει ότι σε περίπτωση όμως που δημιουργηθεί η ανάγκη για κάλυψη της δραστηριότητας της επίγειας εξυπηρέτησης, η AEGEAN μπορεί σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και σε συνεργασία με την GOLDAIR, με την οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις να υποβάλει πρόταση που εγγυάται αξιόπιστη λύση και για την δραστηριότητα αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Aegean αφορά το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της ΟΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι βασικό της κίνητρο στην διεκδίκηση της Ολυμπιακής είναι η δημιουργία μίας εταιρείας Εθνικού πρωταθλητή που θα έχει τελικά το όνομα της Ολυμπιακής και που συνδυάζοντας τα θετικά των δύο εταιρειών θα μπορεί να σταθεί αξιόπιστα και με διαχρονική αναπτυξιακή δυναμική στο εξωτερικό απέναντι σε πολύ μεγαλύτερα σχήματα δημιουργώντας πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τον Έλληνα καταναλωτή, τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία. Σημειώνεται για άλλη μία φορά ότι η αγορά εξωτερικού αποτελεί το 85% της κίνησης των ελληνικών αεροδρομίων.
Σε περίπτωση αποδοχής της πρότασής της από το ελληνικό δημόσιο, η AEGEAN δεσμεύεται για τα εξής σε σχέση με την αγορά εσωτερικού:
1. Δεσμεύεται για την μη αύξηση των τιμολογίων εσωτερικού μέχρι το τέλος του 2010.
2. Δεσμεύεται για παραχώρηση σημαντικού μεριδίου χωρητικότητας στο εσωτερικό (σε σχέση με το άθροισμα των μεριδίων ΟΑ + AEGEAN) προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη νέων ελληνικών εταιρειών που ήδη έχουν εισέλθει στον χώρο.
Η παρέμβαση της AEGEAN στην διαδικασία έχει βασικό στόχο την ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης του δημοσίου με μία δεύτερη πρόταση ώστε να επιτευχθεί χωρίς καμμία άλλη καθυστέρηση και σε ικανοποιητικό τίμημα η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής που είναι απαραίτητος όρος για την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού χώρου των αερομεταφορών καταλήξει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk