Πνίγηκαν στα σκουπίδια

Λόφοι απορριμμάτων κατέκλυσαν την πόλη του Γυθείου

Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κρίνεται η κατάσταση με τα απορρίμματα στην πόλη του Γυθείου, αφού η αποκομιδή τους έχει διακοπεί εδώ και έναν μήνα, επειδή Δήμος δεν έχει χώρο να τα εναποθέσει. Πνίγηκε στα σκουπίδια η πόλη.

Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κρίνεται η κατάσταση με τα απορρίμματα στην πόλη του Γυθείου, αφού η αποκομιδή τους έχει διακοπεί εδώ και έναν μήνα επειδή Δήμος δεν έχει χώρο να τα εναποθέσει.

Το πρόβλημα με τη διάθεση των απορριμμάτων στην πόλη υφίσταται τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Δήμος Γυθείου δεν έχει δική του χωματερή και επειδή απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για κατασκευή ΧΥΤΑ.

Για αρκετά χρόνια την αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιούσαν ιδιώτες εργολάβοι, οι οποίοι τα μετέφεραν σε ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ που τους δινόταν άδεια εναπόθεσης.

Λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί με την εγκατάσταση δεματοποιητών, που προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου σε τρία σημεία στο νομό, όμως η εγκατάσταση και λειτουργία των δεματοποιητών αναμένεται για μετά το Πάσχα.

Σήμερα η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο αφού τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει «λόφους».

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, οι σύλλογοι γονέων μαθητών της πόλης, σε συνεργασία και με άλλους συλλογικούς φορείς και τους μαθητές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο του Γυθείου.

Για το σκοπό αυτό δεν λειτούργησαν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια, ενώ στο Ενιαίο Λύκειο έγιναν μαθήματα μετά την 3η διδακτική ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk