Αναταραχή με λανθασμένο χάρτη της ΕΕ

«Η ΕΕ έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρκ Πιερίνι διένειμε στους πρεσβευτές των «27» στην Αγκυρα χάρτη με τον οποίο τα Δωδεκάνησα, η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Χίος εμφανίζονται υπό τουρκική κυριαρχία! Η «κρίση του χάρτη» έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου, στη συνάντηση των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι υπηρετούν στην Αγκυρα.

Αναταραχή  με λανθασμένο  χάρτη της ΕΕ | tovima.gr

«Η ΕΕ έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», σύμφωνα με το οποίο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρκ Πιερίνι διένειμε στους πρεσβευτές των «27» στην Αγκυρα χάρτη με τον οποίο τα Δωδεκάνησα, η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Χίος εμφανίζονται υπό τουρκική κυριαρχία! Η «κρίση του χάρτη» έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου, στη συνάντηση των πρεσβευτών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι υπηρετούν στην Αγκυρα. Οι ευρωπαίοι πρεσβευτές στην Αγκυρα συναντώνται σχεδόν κάθε εβδομάδα για να αξιολογήσουν τα συμβαίνοντα στην Τουρκία. Ο πρεσβευτής Πιερίνι θέλησε να προβεί σε μια ενημέρωση προς τους συναδέλφους του σχετικά με τις εργασίες της Επιτροπής και διένειμε στους συμμετέχοντες πρεσβευτές φάκελο στον οποίο γινόταν αναφορά στα σχέδια της ΕΕ για την Τουρκία.

Ο έλληνας πρεσβευτής κ. Φ. Ξύδας έμεινε έκπληκτος βλέποντας τον συνημμένο χάρτη. Διέκοψε τον κ. Πιερίνι, λέγοντας: «Μας δώσατε έναν χάρτη , τον οποίο επισυνάψατε στον φάκελο,και στον χάρτη αυτόν όλα τα νησιά στο Αιγαίο παρουσιάζονται με το ίδιο χρώμα που έχει και η Τουρκία». Και, δείχνοντας με το δάχτυλό του τη Λέσβο, πρόσθεσε: «Εγώ γεννήθηκα σε αυτό το νησί το οποίο εσείς παρουσιάζετε εντός των τουρκικών εδαφών.Εγώ, όμως,δεν νομίζω ότι είμαι τούρκος πολίτης…». Μετά τη στάση αυτή του πρεσβευτή της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερίνι ζήτησε συγγνώμη και αφαίρεσε τους χάρτες από τους φακέλους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk