Σύντομα διεθνή

* Credit Αgricole: Ζημιογόνο ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2008 για τον δεύτερο μεγαλύτερο γαλλικό τραπεζικό όμιλο, λόγω υψηλών απομειώσεων αλλά και αδύναμης πορείας της Εmporiki Βank. Οι ζημιές της Credit Αgricole διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων των αναλυτών ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 19 εκατ. ευρώ. Οι απομειώσεις λόγω προγράμματος εθελουσίας εξόδου που αφορούν την Εμπορική Τράπεζα έφτασαν τα 254 εκατ. ευρώ, επηρεάζοντας την αρνητική πορεία της Credit Αgricole.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Credit Αgricole: Ζημιογόνο ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2008 για τον δεύτερο μεγαλύτερο γαλλικό τραπεζικό όμιλο, λόγω υψηλών απομειώσεων αλλά και αδύναμης πορείας της Εmporiki Βank. Οι ζημιές της Credit Αgricole διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων των αναλυτών ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 19 εκατ. ευρώ. Οι απομειώσεις λόγω προγράμματος εθελουσίας εξόδου που αφορούν την Εμπορική Τράπεζα έφτασαν τα 254 εκατ. ευρώ, επηρεάζοντας την αρνητική πορεία της Credit Αgricole. Στο σύνολο του 2008 ο όμιλος είχε κέρδη ύψους 1,024 δισ. ευρώ, σημαντικά μειωμένα σε σύγκριση με τα 4,044 δισ. ευρώ που είχε επιτύχει το 2007.

* Αdidas: Ανοδο που ξεπέρασε το 157% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη του γερμανικού ομίλου πώλησης αθλητικών ειδών, διαμορφούμενα υψηλότερα των εκτιμήσεων. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 54 εκατ. ευρώ ή 27 σεντς ανά μετοχή έναντι 21 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2007, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φθάσουν τα 47 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια κέρδη ενισχύθηκαν κατά 16%, στα 642 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 4,9%, στα 10,8 δισ. ευρώ. Ο όμιλος θα καταβάλει μέρισμα ύψους 50 σεντς ανά μετοχή, αμετάβλητο σε σύγκριση με τη χρήση 2007.

* France Τelecom: Πτώση 35% σημείωσαν τα κέρδη του τρίτου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Ευρώπης στο σύνολο του 2008 λόγω αύξησης των φορολογικών δαπανών. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,07 δισ. ευρώ, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 1%, στα 53,49 δισ. ευρώ. Τα κέρδη ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, οι οποίοι τα τοποθετούσαν στα 5,31 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο όμιλος προχώρησε σε αύξηση του ετήσιου μερίσματός του σε 1,40 ευρώ ανά μετοχή έναντι 1,30 ευρώ ανά μετοχή το 2007.

* Suez Εnvironment: Ανοδο 8% σημείωσαν το 2008 τα ετήσια κέρδη του δεύτερου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου διαχείρισης υδατικών πόρων, ο οποίος προχώρησε και σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για εφέτος. Τα κέρδη άγγιξαν τα 533 εκατ. ευρώ και βρέθηκαν σε χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών επίπεδο, καθώς αυτοί τα είχαν τοποθετήσει στα 557 εκατ. ευρώ. Για το τρέχον έτος η Suez αναμένει μονοψήφια αύξηση κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, ενώ θα μειώσει κατά 25% τις επενδύσεις της, εξαιρουμένων όμως εξαγορών που χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας. Ο όμιλος θα καταβάλει μέρισμα 65 σεντς ανά μετοχή εφέτος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk