Επιδότηση στα στεγαστικά για ανάκαμψη της οικοδομής

Επιδότηση των τόκων των στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας, τουλάχιστον για μία επταετία, και παροχή κρατικής εγγύησης μέχρι ορισμένου ορίου για το τμήμα του στεγαστικού δανείου που καλύπτει τη διαφορά αντικειμενικής και αγοραστικής αξίας, αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά κατοικίας (έως 150.000 ευρώ), ώστε να επενδυθούν λιμνάζοντα κεφάλαια, πάγωμα για μία τριετία τουλάχιστον των τιμών ζώνης των αντικειμενικών αξιών και των συντελεστών εμπορικότητας, πληρωμή του …

Επιδότηση  στα στεγαστικά  για ανάκαμψη  της οικοδομής | tovima.gr

Επιδότηση των τόκων των στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας, τουλάχιστον για μία επταετία, και παροχή κρατικής εγγύησης μέχρι ορισμένου ορίου για το τμήμα του στεγαστικού δανείου που καλύπτει τη διαφορά αντικειμενικής και αγοραστικής αξίας, αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά κατοικίας (έως 150.000 ευρώ), ώστε να επενδυθούν λιμνάζοντα κεφάλαια, πάγωμα για μία τριετία τουλάχιστον των τιμών ζώνης των αντικειμενικών αξιών και των συντελεστών εμπορικότητας, πληρωμή του ΕΤΑΚ και του ΦΠΑ για τα νεοανεγειρόμενα ακίνητα μετά την πώλησή τους ή την πρώτη ηλεκτροδότησή τους και απαλλαγή από την επιβολή ΦΜΑ (10%) στα διαμερίσματα της αντιπαροχής που περιέρχονται στους οικοπεδούχους κατά την παράδοση των κτισμάτων, προτείνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκ. Αναγνώστου με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι.Παπαθανασίου για την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο κλάδος της οικοδομής, τονίζεται στην επιστολή, έως πρόσφατα ένας από τους στυλοβάτες της ανάπτυξης στη χώρα μας, έχει εισέλθει σε περίοδο κρίσης. Οι επενδύσεις έχουν περιοριστεί αισθητά, αφού ήδη παραμένουν απούλητα πολλά διαμερίσματα, με αρνητικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης και στην απασχόληση, καθώς δεκάδες είναι τα επαγγέλματα που «ζουν» από την οικοδομή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk